Bij de School voor Organizing kan de vlag uit. Het bestuur van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO) verleende onlangs het predicaat ‘registeropleiding’ aan de Leergang Senior Professional Organizer. Dit kwaliteitskeurmerk betekent dat de opleiding een hoog niveau heeft en zich kan meten met opleidingen voor andere beroepsprofessionals.

Organizing is nu een vak op Post HBO-niveau. Deze erkenning is een grote stap richting de volwassenwording van de beroepsgroep. Terecht, vindt directeur Martine Vecht: ‘De meesten mensen houden zoveel ballen in de lucht dat de persoonlijke begeleiding van een professional organizer meer oplevert dan het lezen van tien zelfhulpboeken of het volgen van een timemanagementtraining, waarna je alsnog zelf moet uitproberen wat voor jou werkt. Ik verwacht dat dan ook er steeds meer vraag zal komen naar dergelijke individuele ondersteuning.’

Lees hier het volledige persbericht.