Martine-rondTrainer: Martine Vecht

Wil je maatwerk leveren en je klant niet alleen helpen met opruimen maar ook met het aanleren van nieuw gedrag? Dan zul je niet alleen moeten vaststellen wat het probleem is, maar ook waar het door komt. Je klant mist bijvoorbeeld bepaalde kennis of vaardigheden. Op basis van jouw analyse van de knelpunten maak je een gefundeerd plan van aanpak, zodat je gestructureerd kunt werken aan het behalen van het gewenste resultaat.

Tijdens dag 1 van de opleiding Van aanpak tot afronding leggen we de basis voor een methodische aanpak. Je maakt kennis met meerdere testen die jou in de intake veel inzicht geven in de hulpvraag van je klant en je helpen doelen te formuleren. Met de Clutter Quality of Life Scale bespreek je bijvoorbeeld wat de invloed van rommel is op de kwaliteit van leven. Met de test Executieve functies kun je in kaart brengen welke aspecten van doelgericht sterk, en welke zwak zijn.

Het afnemen van testen scheelt veel tijd en maakt een professionele indruk. Daarnaast helpt het opstellen van een probleemanalyse (wat is er aan de
hand) je bij het in kaart brengen van de organizing,- leer- en gedragsdoelen (wat gaan we er aan de doen). In de middag neem je deze testen bij elkaar
af en bespreek je de uitkomsten.

Opleidingsdoelen

  • Kan aan de hand van een test de beginsituatie in kaart brengen en bespreken
  • Maakt een probleemanalyse en koppelt de gewenste situatie aan een of meer competenties of executieve functies
  • Kan uit de hulpvraag van de klant organizing-, leer- en gedragsdoelen destilleren

Wat deelnemers zeggen over de online lessen van Martine

  • ‘Goed gevuld, intensief, leerzaam’.
  • ‘Energiek, goede variatie, de ochtend is voorbij gevlogen!’
  • ‘Goede afwisseling, hoog tempo, online doet geen afbreuk aan de inhoud of sfeer.’
  • ‘Inspirerend, bood stof tot nadenken.’

Geïnteresseerd geraakt?

Dit is dag 1 uit een reeks van vijf dagen. Heb je interesse in deze opleiding, bekijk dan deze pagina voor meer informatie. Of download de opleidingsgids.

Datum en tijd:
01/09/2022: 09:00 - 12:30


Kosten:
€ 1495,- vrijgesteld van btw. Vijfdaagse opleiding.


Literatuur:
Zie opleidingspagina