Irene-van-MeijgaardTrainer: Irene van Meijgaard

Merk je dat je klant worstelt met negativiteit en somberheid en zou je hem of haar graag een ander perspectief willen bieden? Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie, praktisch en waardengericht, die ook heel bruikbaar is in organizing situaties. Met ACT leer je een halt toe te roepen aan het zinloze en vermoeiende gevecht met storende gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen, bij jouzelf of bij de ander. Je richt je aandacht op wat je echt belangrijk vindt. Kennis van ACT draagt zo bij aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes pijlers: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. De vele praktische oefeningen en metaforen behorend bij elke pijler kun je direct inzetten, en ze zijn dan ook heel bruikbaar om in te zetten in begeleiding en coaching. ACT faciliteert zo een lichte, speelse levenshouding met acceptatie van de realiteit van alledag.

In deze 1-daagse workshop zoomen we in op een aantal ACT-technieken om uit je hoofd te komen en leer je handelen vanuit je waarden.

Opleidingsdoelen

  • Psychologische flexibiliteit: zes pilaren van het hexagram.
  • Wat allemaal niet werkt
  • Uit je hoofd: kijken naar je denken
  • Bewust zijn in het hier-en-nu
  • Handelen vanuit je waarden

Doelgroep
Deze dag is geschikt voor iedereen die benieuwd is naar hoe je uit je hoofd kunt komen en kunt leren handelen vanuit je eigen waarden. En daarvoor gebruik wil leren maken van eenvoudige en effectieve tools, toepasbaar voor jezelf als persoon en professional.

Kosten
De kosten voor deze module zijn € 250,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch, reader en een voorbereidingsopdracht. De module vormt een mooie combinatie met Stresspreventie, herstel en re-integratietechnieken. Schrijf je je hier tegelijkertijd voor in, dan ontvang je 10% korting op de combinatie (niet in combinatie met andere kortingsacties).

Direct aanmelden

Datum en tijd:
14/06/2019: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 250,- excl. 21% btw, inclusief lunch en materialen


Literatuur:
alternative text