Irene van Meijgaard, trainer van De kracht van ACTTrainer: Irene van Meijgaard

Merk je dat jij zelf, je klant of iemand anders in je omgeving worstelt met negativiteit en somberheid en zou je hem of haar graag een ander perspectief willen bieden? Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie, praktisch en waardengericht, die ook heel bruikbaar is in organizing situaties. Met ACT leer je een halt toe te roepen aan het zinloze en vermoeiende gevecht met storende gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen, bij jouzelf of bij de ander. Je richt je aandacht op wat je echt belangrijk vindt. Kennis van ACT draagt zo bij aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes pijlers: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. De vele praktische oefeningen en metaforen behorend bij elke pijler kun je direct inzetten, en ze zijn dan ook heel bruikbaar om in te zetten in begeleiding en coaching. ACT faciliteert zo een lichte, speelse levenshouding met acceptatie van de realiteit van alledag.

Programma De kracht van ACT

In deze 1-daagse workshop zoomen we in op een aantal ACT-technieken om uit je hoofd te komen en leer je handelen vanuit je waarden. Vooraf ontvang je een reader met oefeningen waarmee je zelf aan de slag gaat. Aangezien ACT een ervaringsgerichte aanpak is, is het namelijk leren door doen. We richten ons dan ook in eerste instantie op de toepassing voor jezelf. Waar mogelijk maken we de vertaalslag naar je (organizing)praktijk.

Opleidingsdoelen

  • Psychologische flexibiliteit: zes pilaren van het hexagram.
  • Wat allemaal niet werkt
  • Uit je hoofd: kijken naar je denken
  • Bewust zijn in het hier-en-nu
  • Handelen vanuit je waarden

Doelgroep
De kracht van ACT is geschikt voor iedereen die benieuwd is naar hoe je uit je hoofd kunt komen en kunt leren handelen vanuit je eigen waarden. En daarvoor gebruik wil leren maken van eenvoudige en effectieve tools, toepasbaar voor jezelf als persoon en professional.

Reacties van deelnemers:

  • Leerzaam, leuk, inspirerend, praktisch toepasbaar
  • Oefeningen doen helpt enorm. Heb er voor mezelf veel van opgestoken
  • Fijne dag met collega’s

Kosten
De kosten voor deze trainingsdag zijn € 395,- (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief lunch, digitale reader en een voorbereidingsopdracht. De trainingsdag is vooral geschikt voor de al wat meer ervaren organizers, of organizers met een coachopleiding. Ook wanneer je geen organizer bent kun je veel aan deze dag hebben. Alumni van de School voor Organizing (organizers met een diploma Senior PO) ontvangen een korting van 20%.

Datum en tijd:
13/10/2021: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 395,- (btw-vrij).


Literatuur:
geen