Martine-rondTrainer: Martine Vecht

Heb je wel eens het gevoel dat je intakegesprekken te lang duren? Of was je na afloop niet helemaal tevreden over het verloop van het gesprek? Kwam er in de loop van de begeleiding informatie naar boven die je eigenlijk eerder had willen weten? Of heb je iets afgesproken wat je bij nader inzien niet waar kunt maken? Je kunt veel van deze problemen ondervangen door een goed intakegesprek.

Het intakegesprek is een belangrijk gesprek waarin je wilt achterhalen wat er aan de hand is en wat de klant nodig heeft. Toch gaat het niet alleen om de inhoud. In deze module leer je uitzoomen en waar te nemen op meerdere niveaus. Je leert de klant ‘lezen’ zodat je meer uit het intakegesprek kunt halen.

De functionele analyse is een verhelderend instrument dat je helpt te achterhalen hoe de huidige situatie in stand wordt gehouden en wat de bijdrage van jouw klant hier aan is. Je leert technieken om de werkelijke vraag van de klant boven water te krijgen, zodat je hier een passend ‘contract’ bij kunt maken en de begeleiding een succes wordt.

Opleidingsdoelen

  • Bespreekt open en eerlijk de wensen, vragen en doelstellingen van de klant aan de hand van een gestructureerd intakegesprek
  • Kan het waarnemingsmodel gebruiken om beter af te stemmen op de klant en zijn/haar behoeftes
  • Kan de stappen van de functionele analyse aan de hand van een checklist doorlopen
  • Onderzoekt met de klant welke voordelen hij/zij heeft bij het in standhouden van het (ongewenste) gedrag
  • Kan de hulpvraag verhelderen en hieruit belangrijke thema’s destilleren voor contract of offerte

Literatuuropgave
Help! Ik ga coachen – Lingsma, M. & Boers, B. Multi Media Coach BV, 2009
Prijs € 20,95. Aantal pagina’s: 128. Geschatte studiebelasting: 5 uur

Kosten
De kosten voor deze vakdag bedragen € 395,- (vrijgesteld van btw). Voor de licentie voor onze online leeromgeving betaal je eenmalig €30,-; deze is een jaar geldig en hiermee heb je automatisch toegang tot andere vakdagen wanneer je deze koopt.

Datum en tijd:
19/04/2021: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 395,- (btw-vrij)


Literatuur:
Help! Ik ga coachen – Lingsma, M. & Boers, B. Multi Media Coach BV, 2009