traumaverwerkingJe bent professioneel organizer en je weet dat opruimen en emoties hand in hand gaan. En toch werk je niet als therapeut en kun je je klant niet behandelen. Hoe ga je nou om met de gevoelens en emoties die voorbij komen tijdens het opruimen en organiseren van iemands huis(-houden)? En hoe kun je deze emoties in goede banen leiden en de focus houden op het organizen?

In deze expertsessie maak je kennis met eenvoudige modellen om (bescherm)gedrag van mensen te begrijpen en leer je hoe je deze op eenvoudige wijze aan de ander uit kunt leggen. We noemen dit psycho-educatie. Je geeft dan uitleg hoe het een en ander met elkaar samenhangt. Hoe gevoelens en emoties bepaald gedrag in de hand werken. Gaandeweg kun je samen ontdekken wanneer in het leven van je klant dit gedrag is ontstaan. Als je begrijpt waarom opruimen zo lastig is, ontstaat er ook ruimte om in beweging te komen en stap voor stap op te ruimen.

Een eenvoudige en krachtige tool om overzicht en inzicht te krijgen in een gebeurtenis uit je levensloop, is tekenen en schrijven. Je gaat stap voor stap verbanden zien door ze op eenvoudige manier te tekenen en in kaart te brengen. Tijdens de expertsessie kun je zelf ervaren hoe dit werkt. Je hoeft hiervoor geen tekenervaring te hebben. Papier en een pen en/of een setje kleurpotloden is voldoende.

Wie is de workshopleider?
Clarisse Mirandolle werkt al ruim 23 jaar als therapeute en docent. Ze heeft een eigen praktijk in Zeist, Chiara Sofia. Clarisse vindt het fijn om ingewikkelde processen in begrijpbare taal te kunnen vertellen en uit te leggen. Ze gelooft dat ieder mens een innerlijk weten heeft en daardoor een vraagstuk kan oplossen. Met de juiste woorden, afstemming en inzichten, kan een ieder binnen zijn eigen mogelijkheden groeien. Daardoor kan de ander zelf handelen, zelfstandiger worden en meer kwaliteit van leven ervaren.

Overige informatie
De expertsessie is ontwikkeld voor organizers, maar ook coaches die klanten begeleiden bij levensvraagstukken kunnen meedoen. Het webinar vindt online plaats via Zoom op dinsdagavond 14 juni 2022 van 19:30 tot 21:00 uur. De kosten: € 47,00 (vrijgesteld van btw); je betaalt per IDEAL en kunt meteen je factuur downloaden. Verhinderd? Schrijf je dan toch in en ontvang de opname en de hand-out achteraf.

Datum en tijd:
14/06/2022: 19:30 - 21:00


Kosten:
47,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen