Irene-van-MeijgaardTrainer: Irene van Meijgaard

Je opdrachtgever wil graag met het hele team een efficiencyslag maken. Of er speelt werkdruk, en je gaat een reeks interventies aanbieden om de medewerkers bewust te maken van hun aandeel hierin. Daarvoor is inzet en betrokkenheid van het hele team nodig. Een organizer kan veel toegevoegde waarde bieden als een bedrijf of afdeling aan de vooravond staat van een verandering. Maar een dergelijke opdracht vergt meer van je dan organisatorische capaciteiten alleen… Hoe krijg je het team gemotiveerd om nieuwe werkwijzen uit te proberen? Hoe ga je deze opdracht aanpakken?

In deze module maak je kennis met het werken met teams vanuit systeemdenken. Je leert zien hoe alles met elkaar samenhangt. Centraal staat het waarnemen van de interactie in het team; we nemen hierin ook de context van de organisatie mee. De focus ligt op hoe de klant (= opdrachtgever en het team) geneigd is de bestaande situatie in stand te houden en wat er nodig is om daar een andere beweging in te krijgen. We maken hiervoor gebruik van de vier succesfactoren van begeleiding, die het kader vormen van elk organizing traject. Verder maken we de stap van lineair naar circulair waarnemen: dat is even wennen, maar na deze module gaat er een wereld voor je open. .

Opleidingsdoelen

  • Kan (tijdens de intake) de vraagstelling van de klant (opdrachtgever en team) koppelen aan de bredere context waarin de klant functioneert
  • Is in staat om de kwaliteit van de interactie waar te nemen
  • Herkent de aannames en regels vanuit systeemdenken in teams
  • Is in staat om een team in beweging te krijgen met behulp van de vier succesfactoren

Verplichte literatuur
Help! Ik coach teams. Lingsma, M., Boers, A. Uitgeverij MultiMediaCoach, 2009.
Prijs € 19,95. Aantal pagina’s: 128. Geschatte studiebelasting: 5 uur

Kosten
De kosten voor deze themadag zijn € 350,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen, exclusief het boek. Deze dag laat zich goed combineren met de training Professional Organizer op de zakelijke markt.

Datum en tijd:
06/11/2017: 09:00 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 350,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
Help! Ik coach teams. Lingsma, M., Boers, A. Uitgeverij MultiMediaCoach, 2009.