Organizen wanneer executieve functies zwak zijn

Ine-LammersTrainer: Ine Lamers

De hulpvragen waarmee organizers te maken krijgen, gaan altijd over een behoefte aan betere organisatie en/of betere planning van leven en werken. Plannen en organiseren vallen onder de hogere controlefuncties van je hersenen: een complex geheel van vaardigheden dat je nodig hebt om de goede dingen op het goede moment te doen. De term ‘executieve functies’ wordt gebruikt om dit theoretisch model te omschrijven.

Ieder individu beschikt over een unieke combinatie van sterkere en zwakkere executieve functies. Wanneer het organiseren van tijd, taken, informatie, spullen of papieren extra moeilijk gaat, is er dikwijls sprake van een of meer zwakke executieve functies.  Voor organizers biedt dit theoretische model dus belangrijke aanknopingspunten bij de begeleiding.

In deze module maak je kennis met executieve functies en gebruik je ze om inzicht te krijgen in de problematiek van de klant. Je ontdekt hoe je aanpassingen aan de taak, de omgeving of de persoon maakt om het functioneren van je klant te helpen verbeteren, en gaat naar huis met een handige set werkbladen.

Opleidingsdoelen

  • Kan door middel van een eenvoudige vragenlijst de executieve functies beoordelen
  • Kiest bewust uit het scala van werkvormen díé interventies die passen bij de leervraag van de ander en diens zwakke en sterke executieve functies, of maakt werkvormen op maat.
  • Kan een begeleidingsplan opstellen en uitvoeren, rekening houdend  met de eigen expertise en grenzen als professional organizer en als mens.

Wat deelnemers zeggen

‘Heel goed van toepassing op mijn werk. Ook fijn om hier met andere organizers mee bezig te zijn. Weer iets belangrijks toegevoegd aan mijn bagage als PO!’
‘Het was een topdag. Leuke groep. Veel tijd om te oefenen. Ine geeft op een prettige manier les.’
‘Erg bruikbaar model. Leuke en inspirerende dag.’

Aanbevolen literatuur (zelf aanschaffen)
Slim maar… versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie)
Hogrefe Uitgevers BV, 2016
Prijs € 24,95. Aantal pagina’s: 309.

Actie
De kosten voor deze dag zijn € 325,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen; het bijbehorende boek schaf je zelf aan.

Direct aanmelden

Datum en tijd:
24/05/2018: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht

Kaart wordt geladen...


Kosten:
€ 325,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
Slim maar... versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie) Hogrefe Uitgevers BV, 2016

2018-05-07T09:14:52+00:0024 mei 2018|De organizer als veranderkundige|