Ine-LammersTrainer: Ine Lamers

Vaardigheden als plannen en organiseren vallen onder de hogere controlefuncties van je hersenen. Dankzij deze vaardigheden kun je de goede dingen op het goede moment te doen. De term ‘executieve functies’ wordt gebruikt voor een theoretisch model waarmee je dit type functioneren in kaart brengt.

Ieder individu beschikt over een unieke combinatie van executieve functies. Wanneer het organiseren van tijd, taken, informatie, spullen of papieren extra moeilijk gaat, is er dikwijls sprake van een of meer zwakke executieve functies. Met sterke executieve functies kun je de zwakkere compenseren. Voor organizers biedt dit theoretische model dus belangrijke aanknopingspunten bij de begeleiding.

Tijdens deze trainingsdag maak je kennis met twaalf executieve functies en gebruik je ze om inzicht te krijgen in de problematiek van de klant. Je ontdekt hoe je aanpassingen aan de taak, de omgeving of de persoon maakt om het functioneren van je klant te helpen verbeteren en gaat naar huis met een handige set werkbladen. Vast een voorproefje? Bekijk de e-les.

Opleidingsdoelen

  • Kan door middel van een eenvoudige vragenlijst de executieve functies beoordelen
  • Kan een begeleidingsplan opstellen en uitvoeren, rekening houdend  met de eigen expertise en grenzen als professional organizer en als mens.
  • Legt indien nodig en in overleg met de klant constructieve contacten met betrokken personen, relaties en/of (andere) hulpverleners rondom de klant

Wat deelnemers zeggen

  • ‘Heel goed van toepassing op mijn werk. Ook fijn om hier met andere organizers mee bezig te zijn. Weer iets belangrijks toegevoegd aan mijn bagage als PO!’
  • ‘Topdag. Leuke groep. Veel tijd om te oefenen. Ine geeft op een prettige manier les.’
  • ‘Erg bruikbaar model. Leuke en inspirerende dag.’

Aanbevolen literatuur
Slim maar… versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie)
Hogrefe Uitgevers BV, 2016
Prijs € 25,00. Aantal pagina’s: 309.

Kosten
De kosten voor deze module bedragen € 395,- (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief lunch- en locatiekosten, materialen en het gebruik van onze online leeromgeving, exclusief het boek. Bij coronabeperkingen wordt deze dag online gegeven.

Datum en tijd:
24/09/2021: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 395,- (btw-vrij). Literatuur schaf je zelf aan.


Literatuur:
Slim maar... versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie) Hogrefe Uitgevers BV, 2016. Prijs € 25,-.