Irene-van-MeijgaardTrainer: Irene van Meijgaard

Je bent een oplossingsgerichte doener die graag aan de slag gaat met je klant om daarna te genieten van tastbare resultaten. Praktische coachingstechnieken kunnen je daarbij helpen, want tussen de huidige situatie en de gewenste situatie staan soms torenhoge (innerlijke) belemmeringen waar je niet zomaar overheen kunt stappen. Wil je optimale resultaten bereiken, dan zul je onder de waterlijn moeten duiken. Met de progressiegerichte benadering leer je stapsgewijs werken naar de door de klant gewenste toekomst. Coachende vaardigheden komen dan goed van pas. Maar hoe vind je een goede balans tussen praten en actief aan de slag?

Deze training behandelt progressiegerichte en inzichtgevende coachingstechnieken die je kunt inzetten om op een passende manier de dieperliggende oorzaken van de huidige situatie aan te kaarten. Je leert onbespreekbare zaken bespreekbaar te maken, en maakt een beredeneerde keuze voor het werken boven of onder de waterlijn. Minstens zo belangrijk is echter dat je tijdig leert terugkeren naar de hier-en-nu situatie, om weer praktisch aan de slag te gaan.

Opleidingsdoelen Praktische coachingstechnieken

  • observeert de klant en kan uit non-verbale en verbale reacties opmaken wanneer dieper liggende overtuigingen van invloed zijn op het zichtbare gedrag
  • reikt technieken aan om de ander bewust te maken van het eigen denken
  • kan slachtoffergedrag en redderseigenschappen met modellen aankaarten en verhelderen.
  • kent de grenzen van het eigen kunnen en verwijst zo nodig door naar andere dienstverleners
  • is zich bewust van het spanningsveld tussen organizing en coaching en ontwikkelt een visie op de eigen rol.

Wat deelnemers zeggen

  • ‘Irene weet haar programma goed aan de groep aan te passen en de leerstof op die manier prettig te brengen.’
  • Alles is goed verzorgd en de trainer is heel prettig en kundig.’
  • ‘Irene is een fijne trainer. Rustig, duidelijk en goed in contact met de groep.’
  • ‘Het programma is goed in verhouding en ik heb de dag als heel positief ervaren.’
  • ‘Mijn leerdoel is bereikt. We hebben veel geoefend en ik kan hier zeker wat mee in de praktijk.’

Doelgroep

Deze dag is een onderdeel uit de opleiding ‘De organizer als coach’. Je kunt deze dag los volgen als je bekend bent met de begrippen ijsberg, meetlat, eigenaarschap en hier-en-nu kent of je bereid bent je in te lezen. Daarvoor bevelen we het boek Help! Ik ga coachen aan.

Kosten
De kosten voor deze dag zijn € 395,- (vrijgesteld van btw), inclusief online leeromgeving. De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) heeft deze trainingsdag gewaardeerd op 4 PE-punten.

Datum en tijd:
08/05/2023: 09:30 - 17:00

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
€ 395,- (btw-vrij)


Literatuur:
geen