Irene-van-MeijgaardTrainer: Irene van Meijgaard

Je bent een oplossingsgerichte doener die graag aan de slag gaat met je klant om daarna te genieten van tastbare resultaten. Praktische coachingstechnieken kunnen je daarbij helpen, want tussen de huidige situatie en de gewenste situatie staan soms torenhoge (innerlijke) belemmeringen waar je niet zomaar overheen kunt stappen. Wil je optimale resultaten bereiken, dan zul je onder de waterlijn moeten duiken. Met de progressiegerichte benadering leer je stapsgewijs werken naar de door de klant gewenste toekomst. Coachende vaardigheden komen dan goed van pas. Maar hoe vind je een goede balans tussen praten en actief aan de slag?

Deze training behandelt progressiegerichte en inzichtgevende coachingstechnieken die je kunt inzetten om op een passende manier de dieperliggende oorzaken van de huidige situatie aan te kaarten. Je leert onbespreekbare zaken bespreekbaar te maken, en maakt een beredeneerde keuze voor het werken boven of onder de waterlijn. Minstens zo belangrijk is echter dat je tijdig leert terugkeren naar de hier-en-nu situatie, om weer praktisch aan de slag te gaan.

Opleidingsdoelen

  • observeert de klant en kan uit non-verbale en verbale reacties opmaken wanneer dieper liggende overtuigingen van invloed zijn op het zichtbare gedrag
  • reikt technieken aan om belemmerende gedachten om te buigen
  • kan slachtoffergedrag en redderseigenschappen met modellen aankaarten en verhelderen.
  • Zet schaalvragen in om de motivatie voor gedragsverandering helder te krijgen of de voortgang te monitoren
  • is zich bewust van het spanningsveld tussen organizing en coaching en ontwikkelt een visie op de eigen rol.

Kosten training Praktische coachingstechnieken
De kosten voor deze trainingsdag zijn € 350,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen.

Datum en tijd:
30/06/2020: 09:30 - 17:00

Locatie:
Vergadercentrum Vredenburg
Vredenburg 19
3511 BB Utrecht


Kosten:
€ 350,- excl. 21% btw, inclusief lunch en materialen


Literatuur:
geen