Wendy Zwart, docent Profesisonal Organizing in het MBOTrainer: Wendy Zwart – de Peuter

Wie herinnert het zich niet? Studenten hebben een overvol leven met studie, huishoudelijke taken, een bijbaan, uitgaan, sporten en andere sociale activiteiten. Dat vereist een goede planning en organisatie van spullen, documenten en financiën: organizing dus. Een heel belangrijke vaardigheid om in het leven te slagen!

Ook de (juridische) MBO’s zien het belang van organizing in. Sinds 2015 is de competentie ‘organizing, het organiseren van je leven’ opgenomen in het kwalificatiedossier MBO Juridische en administratieve beroepen, met mogelijk een vervolg in andere sectoren. Dit houdt in dat elke juridische MBO voorzieningen moet treffen om deze competentie in het curriculum op te nemen. MBO-scholen beslissen zelf of ze dit nieuwe vak door eigen docenten laten geven of door professional organizers.

Professional Organizing in het MBO
De ontwikkelingen bieden de beroepsgroep dan ook een kans om zich binnen het MBO te profileren. Met het inzetten van professional organizers als expert verkrijgen de lessen de benodigde kwaliteit. Je kunt lesgeven aan studenten, maar ook docenten opleiden om zelf lessen in organizing te gaan geven.

In deze workshop maak je nader kennis met het MBO, de MBO-student en het belang van professional organizing in het MBO. Bovendien gaan we actief aan de slag met het maken van oefeningen voor studenten en docenten. Je krijgt waardevolle informatie over hoe je je kunt profileren in het MBO.

Opleidingsdoelen

  • Kan het belang van professional organizing binnen het MBO uitleggen.
  • Kent in grote lijnen de weg binnen het MBO.
  • Kent verschillende typen studenten en kan zijn/haar aanpak daarop afstemmen
  • Kan aan de hand van Professional Organizing, je leven op orde lessen over organizing ontwikkelen en uitvoeren
  • Kan binnen het MBO te werk gaan, als (gast)docent of als trainer van docenten.

Voor wie
Deze workshop is interessant voor professional organizers die affiniteit hebben met onderwijs. Onderwijservaring is niet verplicht, maar het vergroot wel je mogelijkheden binnen het MBO.

Kosten
De kosten voor deze workshop zijn € 150,- excl. 21% btw. Bij de workshop is inbegrepen het boek ‘Professional organizing, je leven op orde’ ter waarde van € 19,50 en de bijbehorende digitale docentenhandleiding.
Let op: deze workshop is VOL. Er is een tweede datum gepland op maandagmiddag 25 september in Amersfoort. Voor inhoudelijke informatie neem contact op met organisator en workshopleider Wendy Zwart.

Datum en tijd:
11/09/2017: 09:30 - 12:30

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
€ 150,- excl. 21% btw.


Literatuur:
Professional organizing, je leven op orde (inbegrepen)