Dat reuk, smaak, zicht, gehoor en tastzin niet bij iedereen even sterk ontwikkeld zijn, vinden we doodnormaal. Mensen verschillen echter ook in de mate waarop zij reageren op prikkels uit hun omgeving, zoals drukte, herrie, sfeer of licht. De één kan daar heel goed tegen en gedijt zelfs bij reuring en hoge energie, terwijl één op de vijf mensen juist moet herstellen van zo’n bombardement aan indrukken.

Wie meer dan gemiddeld sensitief is noemen we hooggevoelig . De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar deze eigenschap, die ook wel Sensory Processing Sensitivity wordt genoemd. Hooggevoeligheid is namelijk geen modeverschijnsel, zoals veel mensen denken. Wetenschappers onderscheiden drie types: ondergevoelig, normaal gevoelig en hooggevoelig.  En die laatste variant heeft weer veel invloed op de stressbestendigheid van mensen.

Wat gaan we doen?
In deze expertsessie gaan we in op hooggevoeligheid. Wat is dat precies, hoe herken je het en wat is het effect is op het dagelijkse functioneren van mensen? Zo hebben hoogsensitieve mensen eerder last van stress en vallen ze sneller ten prooi aan burn-out. Zelf de signalen van overprikkeling herkennen en grenzen stellen is dus extra belangrijk voor een HSP (Hoog Sensitief Persoon), zoals ze vaak worden aangeduid. En een organizer kan daarbij helpen.

Wie is de workshopleider?
Professional organizer Claudy Voskens deelt haar kennis en persoonlijke ervaring met HSP. Door schade en schande heeft ze leren omgaan met deze mooie maar ook lastige eigenschap. Claudy heeft een stichting opgezet, PS Puur Structuur Sensitief Supporter, met als doel meer begrip en aandacht te genereren voor hoogsensitieve personen. Je leert van haar hoe je als organizer rekening houdt met hooggevoeligheid, en hoe je je klant helpt deze eigenschap positief te leren benutten.

Doe je mee met deze sessie, dan maak je kans op een van de twee klankbordgesprekken die Claudy namens de stichting aan het einde van de bijeenkomst verloot. Het gesprek kun je inzetten naar keuze, voor jezelf of voor je klant.

Meedoen met deze expertsessie over hooggevoeligheid
Deze expertsessie vindt online plaats via Zoom op donderdagdagavond 22 september 2022 van 19:30 tot 21:00 uur. De kosten: € 47,00 (vrijgesteld van btw). Je betaalt van tevoren per IDEAL en kunt direct je factuur downloaden. Verhinderd? Schrijf je dan toch in en ontvang de opname en de hand-out achteraf.

Datum en tijd:
22/09/2022: 19:30 - 21:00


Kosten:
47,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen