Carien-Karsten

Trainer: Carien Karsten

In onze cultuur staat hard werken hoog in aanzien. Dankzij een uitgekiend stress-systeem kunnen we bergen werk verzetten. Dat functioneert optimaal bij een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Maar soms zijn onze klanten die balans dikwijls kwijt: ze hebben het zelf vaak niet eens door. Helaas komt dat steeds vaker voor, zo blijkt uit de toenemende prevalentie van burn-out. Ook al is er heel veel bekend, voorkomen blijft lastig.

Als professional heb je een signalerende functie. In deze module leer je daarom herkennen wanneer er sprake is van normale stress en wanneer van ontwrichtende stress. Hoe kaart je dat aan en wat kun je bijdragen aan preventie?

Daarnaast kun je tijdens een re-integratietraject van grote toegevoegde waarde zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand begeleidt tijdens een re-integratieproces; en hoe kan jouw plan van aanpak eruit zien? Je leert werken met het ACCESS-protocol dat door Carien Karsten is ontwikkeld.

Opleidingsdoelen

  • kent de fysiologische en psychologische achtergronden van burn-out
  • kan verschillende copingsstrategieën herkennen
  • kent enkele interventies om het herstel op gang te brengen
  • is in staat om een plan van aanpak op te stellen voor een re-integratietraject met behulp van het ACCESS-protocol
  • kan adviezen geven aan individuen en organisaties om burn-out te voorkomen

Reacties van deelnemers

  • ‘Carien Karsten is een autoriteit op het gebied van burn-out en stress. En dat merk je. De training is bijzonder informatief en prettig interactief, je kunt direct met nieuwe inzichten en praktische handvatten aan de slag.’
  • ‘Ik ben erg blij met deze dag. Kan één en ander ook goed toepassen in mijn praktijk als coach.’

Verplichte literatuur
Omgaan met burn-out – Karsten, C. Kosmos Uitgevers, 2012.
Prijs € 20,99. Aantal pagina’s: 176. Geschatte studiebelasting: 12 uur

Kosten
De kosten voor deze module zijn € 395,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen, exclusief het boek. Ook ontvang je een reader met enkele oefeningen, ook voor jezelf. De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) heeft deze trainingsdag gewaardeerd op 4 PE-punten.

Speciaal aanbod
Deze training maakt deel uit van het Keuzeblok Speciale Doelgroepen. Dit blok bestaat uit drie trainingsdagen naar keuze uit ons aanbod van trainingen over een speciale niche of techniek. Profiteer van extra begeleiding en een korting tot wel 15% per trainingsdag. Meer informatie: Keuzeblok Speciale Doelgroepen.

Datum en tijd:
03/09/2020: 10:00 - 17:30

Locatie:
Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht


Kosten:
€ 395,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
Omgaan met burn-out (gedeeltes)