Carien-Karsten

Trainer: Carien Karsten

In onze cultuur staat hard werken hoog in aanzien. Dankzij een uitgekiend stress-systeem kunnen we bergen werk verzetten. Dat functioneert optimaal bij een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Maar soms zijn onze klanten die balans dikwijls kwijt: ze hebben het zelf vaak niet eens door. Als professional heb je dan een signalerende functie. Daarnaast kun je tijdens een re-integratietraject van grote toegevoegde waarde zijn.

In deze module leer je herkennen wanneer er sprake is van normale stress en wanneer van ontwrichtende stress. Hoe kaart je dat aan en wat kun je bijdragen aan preventie? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand begeleidt tijdens een re-integratieproces; en hoe kan jouw plan van aanpak eruit zien? Je leert werken met het ACCESS-protocol dat door Carien Karsten is ontwikkeld.

Opleidingsdoelen

  • kent de fysiologische en psychologische achtergronden van burn-out
  • kan verschillende copingsstrategieën herkennen
  • kent enkele interventies om het herstel op gang te brengen
  • is in staat om een plan van aanpak op te stellen voor een re-integratietraject met behulp van het ACCESS-protocol
  • kan adviezen geven aan individuen en organisaties om burn-out te voorkomen

Reacties van deelnemers
‘Carien Karsten is een autoriteit op het gebied van burn-out en stress. En dat merk je. De training is bijzonder informatief en prettig interactief, je kunt direct met nieuwe inzichten en praktische handvatten aan de slag.’
‘Ik ben erg blij met deze dag. Kan één en ander ook goed toepassen in mijn praktijk als coach.’

Verplichte literatuur
Omgaan met burn-out – Karsten, C. Kosmos Uitgevers, 2012.
Prijs € 14,99. Aantal pagina’s: 176. Geschatte studiebelasting: 12 uur

Kosten
De kosten voor deze module zijn € 350,- excl. 21% btw. Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Ook ontvang je een syllabus met voorbereidingsopdrachten. Heb je eerder de training Stresspreventie, herstel en re-integratie op basis van stresstype gevolgd, dan ontvang je 10% korting.

Datum en tijd:
17/05/2018: 09:30 - 17:00

Locatie:
Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht


Kosten:

Literatuur:
alternative text