Carien-Karsten

Trainer: Carien Karsten

Waarom is de één bij een kleine tegenslag al volslagen in paniek en weet een ander juist in de grootste crisis het hoofd koel te houden? Waarom kan de ene burn-outpatiënt na drie weken alweer voorzichtig aan het werk en zit de ander twee jaar thuis op de bank? Hoe kan het dat sommige mensen meerdere keren burn-out raken en anderen nooit? Kun je aanleg hebben voor stress en is stress dan toch te voorkomen?

Hoewel het taboe op stress lijkt te zijn verdwenen, is er nog veel onbekend over de oorzaak en behandeling van stress. Soms hebben interventies veel weg van symptoombestrijding en wordt wel de aanleiding, maar niet de diepere oorzaak van stress begrepen. Daarom gaan we tijdens deze trainingsdag in op de samenhang tussen stress en emotie. Door de cliënt inzicht te geven in de manier waarop hij emoties hanteert, kan hij beter grenzen stellen, neemt zelfacceptatie toe, vermindert de stress en is hij beter in staat helder te denken en productief keuzes te maken. Ook bespreken we hoe stress op individueel niveau werkt en maken we onderscheid tussen vier stresstypes. Tot slot krijg je interventies aangereikt die een gepersonaliseerde benadering mogelijk maken.

Thema’s van de dag

  • Energizers: hoe zorg je voor meer energie en verbetering van de concentratie?
  • Herkennen van de vier stresstypes
  • Gepersonaliseerde aanpak van werkdruk per stresstype: do’s en don’ts
  • Preventie en herstelcoaching (ACCESS) per stresstype
  • Re-integratie per stresstype
  • Conflicthantering per stresstype
  • Inzicht in emotiecirkels

Carien Karsten werkt deze dag samen met een trainingsacteur om het inzicht in de stresstypes te verdiepen en de op het stresstype afgestemde communicatie en coaching te leren.

Verplichte literatuur
Tot hier en niet verder – Karsten, C. Kosmos Uitgevers, 2014.
Prijs € 20,00. Aantal pagina’s: 208. Geschatte studiebelasting: 12 uur

Kosten en PE-punten
De kosten voor deze module zijn € 360,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen, exclusief het boek. Logo ABvCHeb je eerder de training Stress,burn-out en herstel gevolgd, dan ontvang je 10% korting op de oorspronkelijke prijs. De Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) heeft deze trainingsdag gehonoreerd en gewaardeerd op 7 accreditatiepunten, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) op 4 PE-punten.

[button href=”https://www.schoolvoororganizing.nl/aanmelden/” title=”Aanmelden” target=”blank” shape=”square” size=”mini” block=”false” circle=”” icon_only=”” info=”” info_place=”top, right, bottom, left” info_trigger=”hover, click, focus” info_content=””] DIRECT AANMELDEN[/button]

Datum en tijd:
16/02/2017: 09:30 - 17:00

Locatie:
Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht


Kosten:

Literatuur:
alternative text