Transactionele analyseTransactionele Analyse (TA) is een persoonlijkheidstheorie met bekende modellen zoals het Ouder, Volwassene, Kindmodel en de Drivers. Met kennis over TA begrijp je jezelf en je klant beter en kun je hobbels in het contact gemakkelijker overbruggen. Alleen: je hoort er veel over maar wat is het nou precies? Dat leer en ervaar je in deze expertsessie.

In jouw praktijk als professional organizer kom je allerlei verschillende klanten tegen. Klanten met wie het klikt of juist niet. Klanten bij wie het organizen gemakkelijk gaat en klanten bij wie het een moeizaam proces is. Klanten die onze adviezen volgen en klanten die weerstand vertonen. Deze mensen veranderen is moeilijk, zo niet onmogelijk. Maar als je het klantcontact in het perspectief van de Transactionele Analyse plaatst, zie je opeens nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden voor een prettiger relatie, minder energieverlies en… meer plezier. Je gaat jezelf en de ander beter begrijpen.

Wat is transactionele analyse?

Transactionele Analyse (TA) is een bekende theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering waarmee je je zelfbewustzijn en zelfinzicht kunt vergroten, zodat je groeit als begeleider. Volgens Erik Berne (1910 – 1970), psychoanalist en grondlegger van de TA, trekt ieder mens al vroeg in zijn leven conclusies over zichzelf, anderen en de wereld om hem heen. Die conclusies vormen bewuste en onbewuste overtuigingen over een situatie of jezelf en de ander. Bijvoorbeeld: ‘plannen en organiseren ligt me niet’ of ‘het komt altijd op mij neer’.

Deze overtuigingen kunnen je ondersteunen, maar ook weerhouden om gelukkig te zijn, en ze voeden ons gedrag. Door dit gedrag onder de loep te nemen kunnen we belemmerende overtuigingen transformeren naar constructieve gedachten én nieuw gedrag.

Inhoud expertsessie

Je maakt kennis met twee modellen uit de TA: de Drivers (Je Gevaarlijke Superpower) en het Ouder, Volwassene en Kind model (OVK). Dankzij de korte voorbereidingsopdracht die je vooraf ontvangt, kunnen we al snel de diepte in en ervaar je hoe je TA kunt inzetten in je werk als organizer en in je dagelijks leven. De workshop zal een mix zijn van kleine stukjes theorie en korte oefeningen zodat je de technieken in je werk en je leven kunt gaan inzetten. Ook is er ruimte voor vragen en interactie. Lekker praktisch en met direct resultaat.

Over de workshopleider

Ester Braat (1971) richtte in 2003 Office Rescue op en is adviseur, trainer en coach. Als werkstress-expert helpt ze leidinggevenden en hun teams om zinvol en hoog productief te werken. Aandacht en humor zijn haar belangrijkste ingrediënten. Ze is auteur van o.a. Elke dag een TOPdag! en Eerste Hulp Bij Werkstress. Haar denkkaders komen uit de Transactionele Analyse, Progressiegericht werken en de positieve psychologie. Ze volgde de driejarige opleiding tot TA coach & trainer bij de TA-Academie en is coach en trainer bij o.a. de Nationale Ombudsman, de Hogeschool van Amsterdam, gemeente Alkmaar en de Erasmus Universiteit.

Meedoen met deze expertsessie over transactionele analyse
Deze expertsessie vindt online plaats via Zoom op donderdagavond 17 november 2022 van 19:30 tot 21:00 uur. De kosten: € 47,00 (vrijgesteld van btw). Je betaalt van tevoren per IDEAL en kunt direct je factuur downloaden. Bij voldoende belangstelling organiseren we dit webinar ook op 22 november: geef bij je aanmelding aan of dit je voorkeur heeft. Het webinar wordt sowieso opgenomen.

Datum en tijd:
17/11/2022: 19:30 - 21:00


Kosten:
47,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen