Veiligheid in en om huisWanneer je gaat organizen bij particulieren, wil je een veilige werkomgeving creëren voor jezelf, en natuurlijk ook je cliënt behoeden voor gevaarlijke situaties. Maar waar moet je allemaal op letten? Veiligheid blijkt namelijk een zeer breed onderwerp te zijn. Tijdens deze expertsessie neemt Hilde Verdijk je mee langs de belangrijkste aandachtsgebieden.

Met gezond verstand kom je een eind als professional organizer. Natuurlijk meld je het als je beschimmeld voedsel in de koelkast aantreft, muizenpoep achterin de keukenkastjes vindt, losliggende snoeren ziet of spullen op de trap. Je let op een gemakkelijke en toegankelijke inrichting en besteedt aandacht aan hygiëne, zeker nu. Maar wanneer je zelf gezond van lijf en leden bent, is de kans groot dat er toch veel onveilige situaties aan je aandacht ontsnappen. Simpelweg omdat je de ruimtes en de spullen zelf niet gebruikt, niet op de hoogte bent van wat gevaarlijk is of er niet bewust mee bezig bent.

Veiligheid: extra relevant voor organizers

Eigenlijk zou elke volwassene in Nederland alert moeten op van potentieel gevaarlijke situaties in en om huis. Maar voor een organizer is deze kennis extra relevant. Je bedient soms kwetsbare doelgroepen en komt wellicht als enige achter de voordeur. Als onafhankelijke partij kun je adviseren over veiligheidsrisico’s die de bewoners of hun familie zelf misschien niet meer zien. Tijdens deze expertsessie zoomen we in op vier doelgroepen: gezinnen, mensen die slechtziend zijn, mensen die slecht ter been zijn en senioren.

Inhoud expertsessie

Hilde Verdijk heeft als hoarding specialist veel onveilige en onhygiënische situaties gezien. Tijdens deze expertsessie vertelt ze op welke veiligheidsaspecten je moet letten als je bij mensen thuis aan het werk bent. Aan de orde komt hoe je zorg draagt voor je eigen veiligheid en hygiëne in normale omstandigheden. Daarna bespreekt ze de zes V’s van veiligheid en besteedt ze aandacht aan valpreventie. Na deze expertsessie ben je in staat om een globale risico-inventarisatie te maken van de veiligheid in en om huis.

Meedoen?

Deze expertsessie vindt online plaats via Zoom op dinsdagavond 19 april van 19:30 tot circa 21:00 uur. De kosten: € 47,00 vrijgesteld van btw. Je betaalt van tevoren per IDEAL en kunt direct je factuur downloaden. Verhinderd? Schrijf je dan toch in en ontvang de opname en de bijbehorende hand-out achteraf.

INSCHRIJVEN

Datum en tijd:
19/04/2022: 19:30 - 21:00


Kosten:
47,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen