Trainer: Irene van Meijgaard

Intervisie is een methode om met collega’s te leren van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk en zo te komen tot effectiever gedrag en functioneren. Over het algemeen gebeurt dit door het inbrengen en analyseren van een werkprobleem. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, staat intervisie niet gelijk aan adviseren. Het gaat om contact maken, beweging creëren, een opening zoeken voor nieuwe inzichten en deze ook aan elkaar ook kunnen geven / gunnen. Veilig samen leren waardoor je professionaliteit op een hoger niveau wordt getild.

In deze module willen we je laten ervaren hoe intervisie werkt in optima forma. Je krijgt werkvormen aangereikt die je kunt gebruiken in je bestaande intervisiegroep. We onderzoeken hoe intercollegiale consultatie in zijn werk gaat en wat jouw rol is als deelnemer, inbrenger of misschien zelfs als begeleider van de casus. Natuurlijk kun je ook je eigen casus inbrengen.

Opleidingsdoelen

  • Gaat zorgvuldig en integer met vertrouwelijke informatie om
  • Kijkt kritisch naar de eigen rol, kent of onderzoekt persoonlijke valkuilen
  • Kent methodieken om gestructureerd met anderen te reflecteren op beroepskritieke situaties
  • Analyseert met collega’s vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk om zo te komen tot effectiever gedrag en functioneren
  • Kan optreden als begeleider tijdens een intervisiebijeenkomst

Kosten
De kosten voor deze themadag zijn € 275,- excl. 21% btw. Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Voorafgaand aan deze dag ontvang je een voorbereidingsopdracht. Kom je samen met collega’s uit je eigen intervisiegroep, dan ontvangen jullie elk € 50,- korting.

Direct aanmelden

Datum en tijd:
09/04/2018: 09:30 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht

Kaart wordt geladen...


Kosten:
€ 275,- excl. 21% btw, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
geen