Irene van Meijaard - trainerTrainer: Irene van Meijgaard

Intervisie is een gestructureerde manier om met collega’s te leren van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk. Het doel is de professionele effectiviteit van iedere intervisant te vergroten. Over het algemeen gebeurt dit door het inbrengen en analyseren van een werkprobleem. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, staat intervisie niet gelijk aan adviseren. Het gaat om het vinden van het juiste probleem, rake vragen stellen en heel goed luisteren. Veilig samen leren waardoor je professionaliteit op een hoger niveau wordt getild.

Deze dag willen we je laten ervaren hoe intervisie werkt in optima forma. Je onderzoekt jouw manier van vragen stellen en doet ervaring op met de rollen van deelnemer, casus-inbrenger en begeleider. Daarbij gebruiken we gevarieerde werkvormen aangereikt die je ook weer meteen kunt toepassen in je bestaande intervisiegroep. Natuurlijk kun je ook je eigen casus inbrengen.

Deze training is interessant voor startende intervisiebegeleiders, intervisanten die meer willen halen uit een bestaande intervisiegroep of mensen die een intervisiegroep willen opstarten. Ervaring is geen vereiste.

Opleidingsdoelen

  • Is bekend met de voorwaarden voor intervisie en weet daarnaar te handelen.
  • Kent methodieken om gestructureerd met anderen te reflecteren op beroepskritieke situaties.
  • Analyseert met collega’s vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk om zo de professionele effectiviteit te vergroten.
  • Weet invulling te geven aan de drie rollen van intervisant zijn.
  • Stelt zich leergierig op en onderzoekt kritisch de eigen rol en bijdrage als intervisant.

Wat deelnemers zeggen:

  • “Wat een ontzettend leuke en leerzame dag. Ik wist niet dat je op een redelijk eenvoudige gestroomlijnde manier zoveel meer uit intervisie kon halen.”
  • “Goede balans tussen plenaire behandeling casus en in kleine groepjes oefenen.”
  • “Degelijke en integere begeleiding.”
  •  “Zeer verhelderend. Snel en effectief en met respect voor elkaars inbreng.”
  • “Irene zorgt met veel rust voor een veilige en ontspannen sfeer in de groep. Daarnaast speelt ze in op individuele verschillen. Groot compliment.”

Kosten

De kosten voor deze dag zijn € 395,- (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief lunch- en locatiekosten en de reader. Voorafgaand aan deze dag ontvang je een voorbereidingsopdracht. Kom je samen met collega’s uit je eigen intervisiegroep, dan ontvangen jullie elk € 50,- korting.

Wil je verder groeien als professional? Deze dag is ook interessant.

Datum en tijd:
10/09/2021: 10:00 - 17:00

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 395,- (btw-vrij). Ook als in-company mogelijk.


Literatuur:
geen