Trainer: Irene van Meijgaard

Intervisie is een gestructureerde manier om met collega’s te leren van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk en zo de professionele effectiviteit van iedere intervisant te vergroten. Over het algemeen gebeurt dit door het inbrengen en analyseren van een werkprobleem. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, staat intervisie niet gelijk aan adviseren. Het gaat om het vinden van het juiste probleem, rake vragen stellen en goed luisteren naar het antwoord (en het antwoord achter het antwoord). Veilig samen leren waardoor je professionaliteit op een hoger niveau wordt getild.

Deze dag willen we je laten ervaren hoe intervisie werkt in optima forma. Je leert de kunst van vragen stellen in intervisie. Je doet ervaring op met de rollen van deelnemer, casus-inbrenger en begeleider van intervisie. Je krijgt diverse werkvormen aangereikt die je kunt toepassen in je bestaande intervisiegroep. Natuurlijk kun je ook je eigen casus inbrengen.

Deze training verzorgen we ook als themadag voor iedereen die een intervisiegroep wil opstarten, praktische problemen wil bespreken of meer wil halen uit een bestaande intervisiegroep.

Opleidingsdoelen

  • Is bekend met de voorwaarden voor intervisie en weet daarnaar te handelen.
  • Kent methodieken om gestructureerd met anderen te reflecteren op beroepskritieke situaties.
  • Analyseert met collega’s vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk om zo de professionele effectiviteit te vergroten.
  • Weet invulling te geven aan de drie rollen van intervisant zijn.
  • Stelt zich leergierig op en onderzoekt kritisch de eigen rol en bijdrage als intervisant.

Wat deelnemers zeggen:

  • “Wat een ontzettend leuke en leerzame dag. Ik wist niet dat je op een redelijk eenvoudige gestroomlijnde manier zoveel meer uit intervisie kon halen.”
  • “Goede balans tussen plenaire behandeling casus en in kleine groepjes oefenen.”
  • “Degelijke en integere begeleiding.”
  •  “Zeer verhelderend. Snel en effectief en met respect voor elkaars inbreng.”
  • “Irene zorgt met veel rust voor een veilige en ontspannen sfeer in de groep. Daarnaast speelt ze in op individuele verschillen. Groot compliment.”

Kosten
De kosten voor deze dag zijn € 325,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch- en locatiekosten en de reader. En ja: we gaan elkaar fysiek ontmoeten op een coronaproof locatie die goed bereikbaar is met auto en OV. Omdat je intervisie nu eenmaal het beste in contact kunt oefenen. Voorafgaand aan deze dag ontvang je een voorbereidingsopdracht. Kom je samen met collega’s uit je eigen intervisiegroep, dan ontvangen jullie elk € 50,- korting.

Datum en tijd:
17/06/2020: 10:00 - 17:30

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
€ 325,- excl. 21% btw, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
geen