Herman_de_Mönnink

Trainer: Herman de Mönnink

Verlieskunde brengt de thematiek van afscheid en verlies in kaart en omvat methoden van verliesbegeleiding en van zelfzorg. Daar krijg je als professional organizer of praktische begeleider bij het opruimen ongetwijfeld mee te maken. Wanneer jouw klant moed heeft verzameld om orde te scheppen kunnen weerstand en emoties gekoppeld aan onaffe levenservaringen onverwacht de kop op steken. Hoe stel je letterlijk orde op zaken en doe je tegelijkertijd iets met de pijn?

Bij het verbeteren van de materiële levensstructuur kunnen onverwerkte emoties rond rouw en trauma omhoog komen. Onaffe emotionele levenszaken die de klant figuurlijk maar ook letterlijk heeft weggestopt door het wegstoppen van spullen, of door het verzamelen in plaats van loslaten. ‘Onaf’ vanwege het overlijden van een dierbare, door onverwerkt afscheid in relaties (scheiding) of een ingrijpende verandering in het (werkende) leven. Door inzicht te geven in het Unfinished Business Syndroom (UBS) kun je klanten motiveren om alsnog een emotionele schoonmaak te houden.

Opleidingsdoelen training Verlieskunde

  • is zich ervan bewust dat eigen onverwerkte verliezen kunnen interfereren met die van de klant
  • herkent aandachtvragend gedrag bij unfinished business syndrome (UBS)
  • kan verschillende copingvormen herkennen en benoemen
  • gebruikt SLOP-counselingtechnieken om onverwerkte zaken bespreekbaar te maken
  • kent verschillende interventies om UBS door te werken
  • kan beschrijven wat de multimethodische aanpak inhoudt
  • kent de plaats van de PO in de Verlieskunde Zorgstandaard

Reacties van deelnemers
‘Eyeopener en aanrader voor iedereen die werkt met mensen met “vage klachten”, zoals gebrek aan energie en pijn zonder aanwijsbare oorzaak. Mogelijk ligt “unfinished business” aan de basis van dit soort (chronische) klachten.’

‘Heel goede mix van – theorie en toepasbare modellen – treffende praktijkvoorbeelden – modelgesprekken in een veilige sfeer – inzicht in /opruimen van persoonlijk oud zeer. Een topper in het aanbod van de School voor Organizing!’

Aanbevolen literatuur
Verlieskunde – Mönnink, H.J. de. Bohn Stafleu van Loghum, 2017. (gedeeltes)
Prijs vanaf € 71,95. Aantal pagina’s: 568. Geschatte studiebelasting: 12 uur.

Kosten training Verlieskunde
De kosten voor deze themadag zijn €365,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen, exclusief het boek (vanwege de prijs geven we je in overweging dit uit de bibliotheek te lenen). Ook ontvang je een reader met voorbereidingsopdrachten.  De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) heeft deze trainingsdag gewaardeerd op 4 PE-punten.

Direct aanmelden

Datum en tijd:
06/11/2019: 09:30 - 17:00

Locatie:
Terminus De Onthaasting
Stationsstraat 42a
3811 MK Amersfoort


Kosten:
€ 365,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
Verlieskunde - Mönnink, H.J. de. (gedeeltes)