Ine-LammersTrainer: Ine Lamers

Een belangrijke doelgroep voor organizers is de groep klanten met een ziekte of een beperking. Soms is er een diagnose, soms ook niet: dan ben je voortvarend met je klant aan de slag gegaan, en merk je gaandeweg het traject dat de effecten van je begeleiding uitblijven.

Tijdens deze trainingsdag leer je wat je kunt bieden wanneer de standaard (rationeel en logisch-lineair te werk gaan) niet aan slaat. Welke alternatieven zijn er en hoe kom je erachter wat werkt? We gaan daarbij in op de denkstijl en de sterke kanten van je klant.

In vogelvlucht behandelen we een aantal ziektebeelden en gedragsstoornissen waarmee organizers te maken kunnen krijgen. Wanneer je je klant wilt doorverwijzen, dan kun je met een veelheid aan professionals en instanties te maken krijgen: hier maken we je in wegwijs. Ook staan we stil bij privacy, veiligheid en ethiek.

Tot slot gaan we in op organizing op afstand via moderne media als extra instrument voor het afbouwen van het traject en het onderhouden van het geleerde. De kans op terugval is namelijk groot bij deze klantengroep.

Opleidingsdoelen

  • Kent de belangrijkste ziektebeelden en gedragsstoornissen die van invloed zijn op het vermogen tot plannen en organiseren en kan signaleren wanneer zoiets mogelijk aan de orde is
  • Kan inschatten voor welke uitdagingen klanten met een ziekte of een gedragsstoornis komen te staan
  • Kan zich een beeld vormen van de denkstijl en de leerstijl van de klant en hierop aansluiten met passende organizing technieken
  • Kent technieken om terugvalbegeleiding vorm te geven

Aanbevolen literatuur
The ICD Guide to Challenging Disorganization (for professional organizers)
Institute for Challenging Disorganisation, 2012
Prijs € 42,99. Aantal pagina’s: 343. Geschatte studiebelasting: 10 uur (circa 100 pagina’s)

Kosten
De kosten voor de module Wanneer standaard organizing niet genoeg is bedragen € 325,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en materialen maar exclusief het boek.

Direct aanmelden

Datum en tijd:
17/01/2020: 09:30 - 17:30

Locatie:
Volksuniversiteit Utrecht
Nieuwegracht 41
3512 LE Utrecht


Kosten:
€ 325,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch, reader en hand-outs


Literatuur:
The ICD Guide to Challenging Disorganization Institute for Challenging Disorganisation, 2012