Ine-LammersTrainer: Ine Lamers

Een belangrijke doelgroep voor organizers is de groep klanten met een ziekte of een beperking. Soms is er een diagnose, soms ook niet: dan ben je voortvarend met je klant aan de slag gegaan, en merk je gaandeweg het traject dat de effecten van je begeleiding uitblijven.

Tijdens deze trainingsdag leer je wat je kunt bieden wanneer de standaard (rationeel en logisch-lineair te werk gaan) niet aan slaat. Welke alternatieven zijn er en hoe kom je erachter wat werkt? We gaan daarbij in op de denkstijl en de sterke kanten van je klant.

In vogelvlucht behandelen we een aantal ziektebeelden en gedragsstoornissen waarmee organizers te maken kunnen krijgen. Wanneer je je klant wilt doorverwijzen, dan kun je met een veelheid aan professionals en instanties te maken krijgen: hier maken we je in wegwijs. Ook staan we stil bij privacy, veiligheid en ethiek.

Tot slot gaan we in op organizing op afstand via moderne media als extra instrument voor het afbouwen van het traject en het onderhouden van het geleerde. De kans op terugval is namelijk groot bij deze klantengroep.

Opleidingsdoelen

  • Kent de belangrijkste ziektebeelden en gedragsstoornissen die van invloed zijn op het vermogen tot plannen en organiseren en kan signaleren wanneer zoiets mogelijk aan de orde is
  • Kan inschatten voor welke uitdagingen klanten met een ziekte of een gedragsstoornis komen te staan
  • Kan zich een beeld vormen van de denkstijl en de leerstijl van de klant en hierop aansluiten met passende organizing technieken
  • Kent technieken om terugvalbegeleiding vorm te geven

Reacties van deelnemers

  • Blij dat ik deze dag heb bijgewoond. Weer flink wat opgestoken over hoe ik met “klanten-met-een-haakje” kan omgaan om ze in beweging te krijgen.
  • Aansprekend en divers programma met voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen.
  • Ik ben heel positief over deze dag. Hoge kwaliteit! De afwisseling in het programma vond ik erg prettig: luisteren, delen, oefenen, ervaren. Ine is een rustige, fijne en erg bekwame trainer.

Aanbevolen literatuur
The ICD Guide to Challenging Disorganization (for professional organizers)
Institute for Challenging Disorganisation, 2012. Prijs € 38,50

Kosten
De kosten voor de module Wanneer standaard organizing niet genoeg is bedragen € 325,- excl. 21% btw. Schrijf je in vóór 9 december en je krijgt het boek ter waarde van € 38,50 voor de kerstvakantie gratis thuisbezorgd (zolang de voorraad strekt).

Speciaal aanbod
Deze training maakt deel uit van het Keuzeblok Speciale Doelgroepen. Dit blok bestaat uit drie trainingsdagen naar keuze uit ons aanbod van trainingen over een speciale niche of techniek. Profiteer van extra begeleiding en een korting tot wel 15% per trainingsdag. Meer informatie: Keuzeblok Speciale Doelgroepen.

Datum en tijd:
28/02/2020: 09:30 - 17:00

Locatie:
Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht


Kosten:
€ 325,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch, reader en boek (zolang de voorraad strekt)


Literatuur:
The ICD Guide to Challenging Disorganization Institute for Challenging Disorganisation, 2012