Leergang Complexe Casuïstiek

We spreken van complexe casuïstiek wanneer de ‘gewone’ begeleiding door een organizer onvoldoende effect sorteert, er sprake is van een psychische of lichamelijke stoornis of wanneer er ziekte, verlies of stress speelt. Soms is er een indicatie en zijn er meer partijen betrokken bij de begeleiding. In zulke gevallen is de ‘gewone’ bagage van een organizer ontoereikend.

De School voor Organizing biedt verschillende themadagen rond de hierboven beschreven doelgroepen. De Leergang Complexe Casuïstiek rijgt deze losse trainingen aaneen tot een logisch geheel, zodat er structuur ontstaat in het leerproces en professionele ontwikkeling meetbaar wordt. Omdat de beroepsgroep van professional organizers voor deze opleiding te klein is om groepen samen te stellen, maken we voor elke deelnemer een programma op maat.

Voordelen

  • Modulekeuze op basis van eigen leerbehoefte
  • Gestructureerd leerproces gebaseerd op beproefde methodiek
  • Studiebelasting gespreid over 18 maanden of meer
  • Individuele begeleiding en voortgangsgesprekken
  • Gespreide betaling

Doelgroep

We richten ons met deze leergang op ervaren organizers die voornamelijk actief zijn bij klanten met een beperking. Zij willen zich graag verder professionaliseren in hun eigen niche. De deelnemers geven zelf hun leerproces vorm binnen de structuur die de School voor Organizing biedt. Een belangrijke voorwaarde is dan ook dat ze goed zelfstandig kunnen werken. Het niveau is HBO.

Globaal programma

De opleiding kan in anderhalf jaar doorlopen worden. In die tijd volg je vijf themadagen naar keuze bij de School voor Organizing. Daarnaast neem je deel aan minimaal één activiteit dat gerelateerd is aan jouw beroepspraktijk buiten het aanbod van de School voor Organizing. Dat kan een lezing zijn, een congres of een workshop over een relevant thema. Ook lees je enkele boeken en loop je indien mogelijk met een zorgprofessional mee.

Tijdens de opleiding schrijf je reflectieverslagen en bespreek je je voortgang in een individueel gesprek met een begeleider. We verwachten verder dat je deelneemt aan een intervisiegroep tijdens de opleiding. Het volgen van de Verdiepingsdag intervisie is dan ook verplicht.

De kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 1950,- excl. 21% btw. Hierbij is inbegrepen:

  • Vijf themadagen naar keuze (onder voorbehoud van voldoende deelnemers)
  • Verdiepingsdag Intervisie
  • Begeleiding door de School voor Organizing en twee voortgangsgesprekken

Betaling vindt plaats per automatische incasso in 15 gelijke termijnen van 130,- excl btw. Of ineens met een betalingskorting van € 150,00.

Niet inbegrepen

  • Literatuur per trainingsdag
  • Examen á € 350,- excl. 21% btw. Dit is gebaseerd op de beoordeling van het portfolio door twee docenten, het eindgesprek, het diploma en jouw profiel op de site van de School voor Organizing. Examen doen is niet verplicht.

Van de Leergang Complexe Casuïstiek is een aparte brochure beschikbaar. Daarin staat ook aan welke eisen je moet doen om het diploma te behalen. Zo stel je onder andere een portfolio samen. Vraag de brochure op via info@schoolvoororganizing.nl.

Direct aanmelden
Themadag School voor Organizing