Professional Organizer niveau B

Wil je ontwikkelgericht begeleiden en de zelfstandigheid van je klant vergroten? Dat vraagt veel flexibiliteit en kennis van jou. Je moet een gefundeerd begeleidingsplan kunnen opstellen op basis van een professionele analyse van knelpunten, zodat je gestructureerd kunt werken aan het behalen van het gewenste resultaat. Dit leer je in de Leergang Professional Organizer niveau B.

De leergang Professional Organizer niveau B bestaat uit twee blokken van vier trainingsdagen verspreid over tien maanden. In blok A wordt aandacht besteed aan gesprekstechnieken en het analyseren van de problematiek, ook op  onbewust niveau. Ook leer je de vier succesfactoren van begeleiding hanteren. In blok B concentreren we ons op doelgericht gedrag en het begeleiden van gedragsverandering.

Gemiddeld kom je eens per maand samen tijdens de opleiding; de studiebelasting is 20-25 uur per maand. Daarnaast neem je deel aan intervisiegesprekken en begeleid je (proef)klanten. Je sluit de leergang Professional Organizer niveau B af met een practicum waarmee we de balans opmaken van het afgelopen jaar. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor de Leergang Professional Organizer niveau B zijn € 2800,- excl. 21% btw. Dat is inclusief alle materialen, toegang tot de digitale leeromgeving, lunches en het eindpracticum met een trainingsacteur, maar exclusief de literatuur. Schrijf je je in voor zowel Blok A als Blok B en doe je dit vóór 1 december, dan ontvang je € 200,- korting. Download de Opleidingsgids 2019-2020 voor een indruk en zie hoe alles in elkaar past met de keuzehulp op p.6. Nieuwsgierig naar ervaringen? Lees de enthousiaste verhalen van collega’s!

Aanmelden

Senior Professional Organizer

Wil je aan je competenties coachingsvaardigheden toevoegen, volg dan aansluitend op de leergang Professional Organizer niveau B het blok: ‘De organizer als coach’. Ook dit blok (C) bestaat uit vier trainingsdagen. Ambivalentie en weerstand zijn belangrijke thema’s. Ook kom je overtuigingen, opvattingen en normen tegen die het doorbreken van patronen lastig maken. Een goede organizer bewaakt de balans tussen praten en doen en schiet niet door in het coachen, maar kan wel enkele coachingstechnieken benutten.

Het aantal studiebelastingsuren is circa 20-25 uur per maand. Maar anders dan bij de Leergang Professional Organizer niveau B stel je daarnaast ook een portfolio samen: je eindopdracht waarmee je de leergang afrondt en (bij een voldoende beoordeling) het diploma Senior Professional Organizer behaalt. Daarmee heb je niet alleen een stevige bodem gelegd onder je deskundigheid, je kunt veel sneller doordringen tot de kern en hebt je klanten veel extra’s te bieden. Een serieuze investering in je professionaliteit dus!

Je investering voor Blok C is € 2100,- excl. 21% btw. Dit is inclusief materialen, toegang tot de digitale leeromgeving, lunches, het examen, de beoordeling van je portfolio, het erkende diploma, je inschrijving in het arbituriëntenregister van de Stichting  Post-HBO Beroepsonderwijs en jouw profiel op deze site in het jaar van je afstuderen. Blok C wordt op z’n vroegst weer in 2020 gegeven, in overleg met de deelnemers aan Blok B. In de Opleidingsgids 2019-2020 kun je wel de inhoud van deze dagen bekijken.

Aanmelden

“Juist door zo intensief met het portfolio bezig te zijn, moest ik alle stof nog eens door. Dat heeft mijn leeropbrengst enorm verhoogd.”

– Martine Floor-Bron

Door de opleiding is mijn marktwaarde vergroot. Dat merken mijn opdrachtgevers ook. Ik ben breder inzetbaar, en mijn niche is veel duidelijker geworden.”

– Joëlla Opraus