Trainers: Martine Vecht

Houd jij van orde en overzicht en ontdek je snel hoe iets efficiënter of effectiever kan? Zie je om je heen gestreste collega’s met te volle agenda’s en zou je willen helpen? Volg dan de opleiding tot organizer in loondienst. Tijdens deze opleiding leer je anderen plannen en organiseren en kun je werkstress helpen verminderen.

De Opleiding tot Interne Business Organizer helpt organisatietalenten in loondienst om zich verder te ontwikkelen. Je krijgt de praktische kennis en kunde om in je eigen organisatie een bijdrage te leveren aan het terugdringen van werkdruk en het verbeteren van persoonlijke effectiviteit. Je leert anderen plannen en organiseren op een manier die bij hen past. De opleiding bestaat uit vier dagen.

Wanneer iemand moeite heeft om grenzen aan te geven, last heeft van perfectionisme of niet goed kan beslissen, zijn tools en technieken onvoldoende en zul je de overtuigingen of eigenschappen willen bespreken die hieraan ten grondslag liggen. Tijdens dag drie leer je technieken om dit veilig en respectvol aan te kaarten, bijvoorbeeld door de huidige situatie (HS) af te zetten tegen de gewenste situatie (GS) en vervolgens te kijken hoe je daar komt.

Verzuimpreventie
In de middag gaan we in op een van de belangrijkste oorzaken van verzuim: stress. We bespreken cijfers, trends, oorzaken, signalen en preventie. Ook doen we oefeningen om het signaleren en aankaarten van stress te demonstreren. Met name bij het laatste punt kun jij zomaar een rol van betekenis spelen in de organisatie.

Tijdens deze opleiding doe je een pilot op de werkvloer. Na deze dag ga je naar huis met een laatste opdracht: verzin een thema waarover jij graag een workshop zou willen geven en maak daar op basis van de instructies een opzet voor.

Opleidingsdoelen dag 3

  • Je krijgt inzicht in psychische oorzaken van ongeorganiseerdheid en maakt kennis met enkele instrumenten om het gesprek hierover op gang te brengen.
  • Je bent op de hoogte van aandoeningen die leiden tot ongeorganiseerdheid, hoe dit zich uit en wat de gevolgen zijn voor de begeleiding.
  • Je leert wat stress is, hoe je het kunt herkennen, welke interventies je kunt inzetten in het kader van preventie en zoekt uit naar wie je kunt verwijzen.

Doelgroep voor de opleiding: organisatietalenten die meer met hun kwaliteiten willen doen
Je bent werkzaam in een organisatie waar werkdruk speelt, en ziet collega’s om je heen worstelen met de waan van de dag. Zelf heb je veel affiniteit met plannen, organiseren en timemanagement. Je hebt een aangeboren talent voor overzicht en je beleeft er plezier aan om je kennis over te dragen.

Dat maakt jou een goede kandidaat voor de opleiding. Als collega kun je een bijdrage leveren aan het verminderen van werkstress. De drempel om jou in te zetten is laag. Zo kan je werkgever vorm geven aan preventie en sturen op productiviteit met behoud van welbevinden. Dat is de toegevoegde waarde van een interne business organizer!

Geïnteresseerd geraakt?
Heb je interesse in deze opleiding, bekijk dan deze pagina voor meer informatie. Of vraag de brochure aan. De inhoud van de overige dagen vind je hier: dag eendag tweedag vier. Bij coronabeperkingen wordt deze dag online gegeven.

Datum en tijd:
10/11/2021: 10:00 - 17:30

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
2195,- btw-vrij (vierdaagse opleiding)


Literatuur:
zie boekenlijst