Opleidingen voor organizers

Ben jij gegrepen door het beroep van professional organizer en wil je graag een gedegen opleiding volgen? Bij de School voor Organizing bieden we vier meerdaagse trainingen: een basistraining en drie vervolgopleidingen. Samen maken ze van jou een echte ‘professional’.

Basiscursus

Je loopbaan als organizer begint met een basiscursus, zodat je bekend bent met de taken van een organizer en de inhoud van het beroep. De School voor Organizing biedt een door de NBPO erkende opleiding voor organisatietalenten in loondienst of VA’s die business organizing willen bieden. Met deze basis heb je voldoende kennis om in jouw organisatie of jouw bedrijf zakelijke organizing diensten te gaan verlenen.

Vervolgopleiding

Je hebt een basiscursus tot professional organizer gevolgd en bent misschien al even bezig. Toch denk je bij jezelf: ‘Is dit het nou? Kan ik het nu?’ Er ontbreekt nog iets: verdieping, persoonlijke feedback, een klankbord. Meer inzicht, kennis en (coachings)vaardigheden. De Leergang Senior Professional Organizer vervult het gemis aan bagage. Het is de enige vervolgopleiding helemaal toegesneden op onze beroepsgroep.

Wat eruit springt is de lange houdbaarheid. Het is geen kwestie van check, die dag heb ik, klaar. Er komt steeds een laagje bij, ook omdat je er aldoor mee bezig bent, het gaat stapelen. Je krijgt waar voor je geld.

Opbouw

De leergang bestaat uit drie delen en een facultatieve diplomafase. In deel 1 maak je kennis met de bouwstenen van een goed organizing traject. In deel 2 staan instrumenten en technieken centraal, en in deel 3 gaan we een laag dieper en leer je organizen met een snufje coaching. In de afrondende fase werk je zelfstandig aan een portfolio met tien opdrachten. Dit is de kroon op het werk waardoor alle puzzelstukjes uit de opleiding samenvallen en je aantoont de titel Senior Professional Organizer waard te zijn.

Post-HBO

De Leergang Senior Professional Organizer is geaccrediteerd door de Stichting Post-HBO Nederland. Dat betekent dat onze opleiding aan hoge kwaliteitseisen voldoet. We evalueren onze werkwijze met een onafhankelijke Adviescommissie, en moeten na elke leergang aantonen hoe we de kwaliteit hebben bewaakt of verbeterd. Maar het beste bewijs van onze kwaliteit zijn de enthousiaste ervaringen van oud-deelnemers.

Gids

Wil je meer weten over de leergang, download dan de opleidingsgids met achtergrondinformatie en een precieze beschrijving van de inhoud. Of bezoek voor een snel overzicht via de routekaart de webpagina’s per opleiding. Daar staan ook startdata en andere praktische details.

Erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

De opleidingen die van jou een professional maken

Wil je als professional organizer een laagje dieper? Volg na de basisopleiding één of meer delen van de Leergang Senior Professional Organizer. Misschien haal je wel het erkende Post-HBO diploma. Daarmee heb je alle bagage om een diverse klantengroep te begeleiden en het zelfvertrouwen om van je praktijk een succes te maken. Maar ook als je slechts één of twee delen volgt, merk je veel effect. Verrijkend, noemen collega’s onze trainingsdagen.

In onderstaande routekaart zie je hoe ons aanbod in elkaar steekt. Beweeg met je muis over de kaart en ga naar het onderdeel van jouw keuze.

Opleiding tot Business Organizer

Of een andere door de NBPO goedgekeurde basisopleiding

1. Aan de slag met je klant (5 dagen)

Bouwstenen voor een succesvol organizing traject

2. De diepte in (5 dagen)

Instrumenten en technieken van de professional organizer

3. De organizer als coach (4 dagen)

Professioneel en persoonlijk verder groeien

4. Portfolio als proeve van bekwaamheid

Opgaan voor het diploma Senior Professional Organizer

Blijven ontwikkelen

Intervisie, themadagen en expertsessies van de School voor Organizing

Het is echt een transformatie. Persoonlijk ben ik heel erg gegroeid. Ik stelde hoge eisen aan mezelf, het moest allemaal perfect. Nu weet ik: ik ben goed zoals ik ben, ik hoef geen rol te spelen. Ik laat mijn onzekerheid achter me.

Bijzonder aan deze opleiding

  • Helemaal toegespitst op jouw vak
  • Biedt een goed gevulde rugzak met methodieken
  • Brengt een enorme versnelling in je ontwikkeling
  • Helpt je in elke situatie professioneel te blijven
  • Betekent een boost voor je zelfvertrouwen

Geïnteresseerd geraakt?

Bekijk de Opleidingsgids of schrijf je direct in via deze link. Heb je nog vragen of aarzel je over deelname? Vul het formulier in, dan nemen we snel contact met je op.