Intern organizer worden 2017-08-28T12:43:31+00:00

Intern organizer worden

Houd jij van orde en overzicht en ontdek je snel hoe iets efficiënter of effectiever kan? Zie je om je heen gestreste collega’s met te volle agenda’s en zou je willen helpen? Volg dan de Opleiding tot Interne Organisatieprofessional. Als collega, preventiemedewerker of leidinggevende kun je werkstress helpen verminderen.

De Opleiding tot Interne Organisatieprofessional helpt organisatietalenten om zich verder te ontwikkelen. Je krijgt de praktische kennis en kunde om in je eigen organisatie een bijdrage te leveren aan het terugdringen van werkdruk en het verbeteren van persoonlijke effectiviteit. Je leert anderen plannen en organiseren op een manier die bij hen past.

Voor wie?
Je bent werkzaam in een middelgrote organisatie waar werkdruk speelt, en ziet collega’s om je heen worstelen met de waan van de dag. Zelf heb je veel affiniteit met plannen, organiseren en timemanagement. Je hebt een aangeboren talent voor overzicht en je beleeft er plezier aan om je kennis over te dragen. Wanneer er iets georganiseerd moet worden, kijken mensen vaak naar jou.

Als collega kun je een bijdrage leveren aan het verminderen van werkstress. De drempel om jou in te zetten is laag. Zo kan je werkgever vorm geven aan preventie en sturen op productiviteit met behoud van welbevinden. Dat is de toegevoegde waarde van een interne organisatieprofessional!

Wat en hoe
De opleiding beslaat vier trainingsdagen van 09:00 – 18:00 uur verspreid over vier maanden. Daarnaast krijg je drie opdrachten die je intern uitvoert onder begeleiding van een mentor. Verder lees je drie boeken en het vooraf verstrekte digitale studiemateriaal. De studiebelasting per trainingsdag is 20- 25 uur inclusief de contacturen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. In de rechterkolom lees je meer over de inhoud van de opleiding.

De opleiding in het kort
Duur: 18 weken
Aantal trainingsdagen: vier
Lesmethode: zelfstudie en klassikaal
Opleidingsniveau deelnemers: HBO
Begeleiding: door eigen mentor
Afronding: certificaat van deelname
Studiebelasting totaal: 100-125 uur
Investering: € 1795,-(pilottraining)

Data pilottraining
Dag 1: maandag 15 januari 2018
Dag 2: maandag  19 februari 2018
Dag 3: donderdag 22 maart 2018
Dag 4: dinsdag 24 april 2018

Praktische informatie
De trainingen vinden plaats bij Aristo Utrecht, Brennerbaan 150 in Utrecht (tegenover NS Station Lunetten). Deze locatie is van alle gemakken voorzien en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren is gratis. De groepsgrootte bedraagt minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Inschrijving op volgorde van aanmelding.

Opleiding tot Interne Organisatieprofessional

Ben jij een organisatietalent en vind je het leuk om anderen te helpen? Signaleer je dat er in jouw organisatie behoefte is aan meer expertise op het vlak van plannen, georganiseerd werken en stresspreventie, en zie je daarin kansen voor jezelf? Je kunt intern organizer worden met de Opleiding tot Interne Organisatieprofessional.

Waarom zou je intern organizer worden?

Misschien begeleid je al mensen bij het uitvoeren van hun werk en zou je meer willen doen. Of heb je er belang bij dat het werk georganiseerd en planmatig wordt aangepakt. Het kan ook dat je andere mensen kopje onder ziet gaan in het werk terwijl jij denkt: dat moet anders kunnen.

Als interne organizer kun je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de organisatie en het verminderen van werkstress. Je zit dicht bij het vuur en de drempel om een beroep op jou te doen is laag. Zo help jij je collega’s en kan je werkgever vorm geven aan preventie en sturen op productiviteit met behoud van welbevinden. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld preventiemedewerkers!

Wat leer je tijdens de opleiding? Een greep:

 • Je maakt kennis met het beroep professional organizer, de ontwikkeling van het vak door de jaren heen, het werkveld en de beroepsethiek.
 • Je kunt organizingproblemen op de werkplek herkennen en krijgt inzicht in de oorzaken van ongeorganiseerdheid.
 • Je kunt een begeleiding vormgeven inclusief plan van aanpak, het inschatten van de tijd, de uitvoering en de proces- en productevaluatie.
 • Je maakt kennis met een flink aantal technieken rond tijd-, taak-, agenda-, mail- en informatiemanagement en je brengt er een aantal in de praktijk.
 • Je leert wat stress is, hoe je het kunt herkennen, welke interventies je kunt inzetten in het kader van preventie en naar wie je kunt verwijzen.
 • Je leert zelfstandig een workshop geven over een organizinggerelateerd onderwerp dat in jouw organisatie speelt, of over een timemanagementthema.

Download voor het complete overzicht van opleidingsdoelen en een uitgebreide inhoud de Brochure Opleiding Interne Organisatieprofessional.

Programma van dag tot dag

Dag 1: Professional organizing op de werkplek: hoe ‘werkt’ dat?
Kennismaking met het vak, relevantie van de interne organisatieprofessional, organizingproblemen op de werkplek, analyseren van de hulpvraag, een intake afnemen.

Dag 2: Aanpak van ongeorganiseerdheid (1) – Tools en technieken
Effectiviteitsverbetering met behulp van tools. Technieken voor tijd-, taak,- mail-, informatie- en agendamanagement. Een begeleidingsplan maken, uitvoeren en afronden.

Dag 3: Aanpak van ongeorganiseerdheid (2) – Psychische oorzaken en stress
Inzicht in gedrag en persoonlijkheid. Veelvoorkomende beperkingen op de werkvloer. Stress op de werkvloer: cijfers, trends, oorzaken, signalen en interventies voor de organisatieprofessional.

Dag 4: Intern aan de slag
Zelf een workshop geven. Ervaringen van een businessorganizer. Je toekomst als organisatieprofessional vormgeven binnen het bedrijf. Afsluiting en evaluatie.

Download voor het complete overzicht van opleidingsdoelen en een uitgebreid overzicht van de inhoud de Brochure Opleiding Interne Organisatieprofessional.

Literatuur

Organiseren van binnen naar buiten, Morgenstern, J. Nieuwezijds B.V., 2001
Effectief tijdbeheer. Kievit-Broeze, I.  Academic Service, 2017.
Uit je burn-out. Karsten, C. Kosmos Uitgevers, 2015.Pdf-brochure Opleiding Interne Organisatieprofessional

Bijzonder aan deze opleiding

 • Helemaal toegesneden op jou, als toekomstig professional organizer in loondienst
 • Onder begeleiding zelfstandig werkervaring opdoen
 • Leidt op voor het geven van individuele begeleiding en workshops
 • Softskills (gespreksvaardigheden, begeleidingstechnieken) en hardskills (software, tools en methodieken)
 • Eigen mentor aan wie je al je vragen kunt voorleggen
Direct aanmelden