Trainingen

trainingen-voor-organizers

Ben jij nog zoekende in hoe je je klanten optimaal begeleidt? Of heb jij het idee dat het vaak meer geluk dan wijsheid is dat een opdracht slaagt? Volg dan een of meer trainingen bij de School voor Organizing. Je krijgt de begeleiding beter in de vingers, straalt meer zelfvertrouwen uit en trekt daardoor gemakkelijker klanten aan.

Je hebt best wat bagage en komt ver met jouw organisatietalent, je oplossingsvermogen en je intuïtie. Aan je inzet en je intenties ligt het al helemaal niet. Maar je mist informatie en kennis om alles eruit te halen wat er in zit. Je denkt nog te vaak: ‘Ik doe maar wat’.

Wat we doen
In onze trainingen leer je optimaal aansluiten bij de leerwensen en doelstellingen van je klant. We reiken instrumenten en technieken aan die je meteen kunt inzetten. Je krijgt feedback op wat je doet, spart met collega’s en kunt in een veilige omgeving oefenen met jouw lastige casus. Daardoor groei jij en ook je rugzak raakt steeds voller.

Vakdag of themadag
We maken onderscheid tussen twee type trainingen: vakdagen en themadagen. Een vakdag is een trainingsdag die bij de essentiële bagage van een organizer hoort. Hierbij hoort een online leeromgeving waarin je lesmateriaal, opdrachten en oefeningen vindt. Alle vakdagen samen vormen een opleiding, de Leergang Senior Professional Organizer, die je kunt afronden met een Post-HBO diploma. Over deze opleiding kun je hier meer lezen.

Een themadag spitst zich toe op een specifiek onderwerp. Organiseren in moeilijke omstandigheden bijvoorbeeld, of bij cliënten die meer dan gemiddeld moeite hebben om hun leven op orde te krijgen. Deze themadagen worden verzorgd door specialisten in het onderwerp. Bij themadagen zit geen online leeromgeving, maar wel een reader en (meestal) een voorbereidingsopdracht. Dit doen we omdat je op deze manier meer leert dan wanneer je blanco in de les gaat zitten.

Praktische informatie
Alle trainingen vinden plaats op een fysieke locatie. De School voor Organizing is vrijgesteld van btw. Prijzen zijn met inbegrip van lunch- en locatiekosten maar exclusief de literatuur. Schrijf je in voor een vakdag, dan komt hier de licentie voor de online leeromgeving bij. De kosten hiervoor zijn € 30,- en de leeromgeving is een jaar lang toegankelijk.

Je inschrijving verloopt via een aanmeldformulier. Bij de bevestiging ontvang je een uitnodiging om je leerwensen door te geven. De factuur volgt zodra de training gegarandeerd is, doorgaans vanaf 6-8 deelnemers. Drie tot vier weken voor de training begint ontvang je de inhoudelijke informatie en kun je beginnen met inlezen. De studiebelasting is inclusief contacturen zo’n 20-25 uur per trainingsdag.

Hieronder vind je het overzicht van alle trainingen op volgorde van datum. Klik op een activiteit om door te gaan naar een gedetailleerde beschrijving van inhoud en doelgroep. Alle trainingen zijn op locatie en inclusief lunch. Ook online organiseren we veel bijeenkomsten. Het complete overzicht van alles wat we doen staat in de agenda.

Training motiverende gespreksvoering (vakdag)
Trainingen | 07/06/2024 | € 450,- (btw-vrij). Literatuur schaf je zelf aan.
De training motiverende gespreksvoering is geschikt voor iedereen die wil leren hoe je weerstand en negativiteit in een gesprek kunt doorbreken. …. lees verder

Organizen wanneer executieve functies zwak zijn (vakdag)
Trainingen | 18/09/2024 | € 450,- (btw-vrij). Literatuur schaf je zelf aan.
Elementaire kennis voor organizers: het theoretisch model van de executieve functies biedt belangrijke aanknopingspunten bij de begeleiding. …. lees verder

Als je klant uit balans is (vakdag)
Themadagen | 01/10/2024 | € 450- (vrijgesteld van btw)
Wat doe je als je klant uit balans is, en stress- en burn-outklachten heeft? Martine Vecht vertelt wat een professional organizer kan doen. …. lees verder

Praktische begeleiding bij hoarding problematiek (themadag)
Trainingen | 08/11/2024 | € 450,- (btw-vrij). Literatuur schaf je zelf aan.
Klanten met extreem verzamelgedrag (of hun begeleiders) doen vaak een beroep op organizers. Maar je kunt er beter niet zomaar aan beginnen. …. lees verder