Inspelen op trends in de zakelijke markt

De meeste business organizers bieden twee diensten: persoonlijke begeleiding en workshops of trainingen over timemanagement, mailmanagement, slimmer werken en dergelijke. Tijdens deze opdrachten krijg je vaak een goede kijk op het bedrijf als geheel. Je vangt geluiden op over hoe het team zich organiseert en waar de lacunes zitten. Je krijgt een indruk van de cultuur in de organisatie en het leiderschap. Hoe zou je daar op in kunnen spelen? Daar gaat deze online training over.

We bespreken tijdens deze bijeenkomst enkele trends in de zakelijke markt en een manier om snel een aanbod op maat te maken voor je doelgroep. Want daarmee wordt jouw toegevoegde waarde voor de klant meteen duidelijk. Bovendien krijg je de gelegenheid om een eigen dilemma in te brengen en kennis op te halen uit de groep. De inhoud wordt verzorgd door drie ervaren business organizers.

Je aanbod op maat maken
Wanneer je in een organisatie werkzaam bent, is het een kleine moeite om te achterhalen wie er binnen HR gaat over de inhuur van externe partijen. Maar met een algemeen praatje over wat je zoal doet, maak je waarschijnlijk geen indruk. Jouw toegevoegde waarde wordt pas echt duidelijk als je de taal van je klant spreekt. Als je weet tegen welke problemen de medewerkers op lopen en met herkenbare voorbeelden kunt komen, zodat je gesprekspartner snapt dat jij écht weet waarover je het hebt. Karen Visser weet als geen ander hoe je je aanbod op maat maakt voor de doelgroep en vertelt je de kleine kneepjes, inclusief hand-out.

Digitale Fitheid
We weten allemaal dat kenniswerkers dagelijks overladen worden met een enorme hoeveelheid informatie. We communiceren via platforms, gebruiken allerlei apps, maar de kennis over het gebruik van dit werkgereedschap is meestal niet optimaal. Organisaties introduceren deze nieuwe mogelijkheden vaak zonder veel uitleg en instructie. Het gevolg hiervan is dat medewerkers eigenlijk niet goed begrijpen wat er allemaal mogelijk is, hoe hun werk makkelijker of slimmer kan en ze blijven dus liever op de oude, vertrouwde manier werken. Dit heeft een negatieve invloed op hun productiviteit en dus ook op de organisatie. Het kan zelfs negatieve gevolgen hebben voor de duurzame inzetbaarheid, omdat ‘computergedoe’ medewerkers tijd, stress en werkdruk bezorgt. We zullen daarnaast anders moeten leren kijken naar het fenomeen informatie. Onbekend maakt onbemind, maar daar komt wat Janny Brusselers betreft snel verandering in. Zij verzorgt een kennismaking met Digitale Fitheid.

Psychologische veiligheid
Kom je vaker terug bij een bedrijf of krijg je een grote opdracht om mensen te helpen beter samen te werken? Dan is het belangrijk dat alles op tafel komt en moet je ook de onderstroom kunnen bespreken. Je wilt snel en gemakkelijk een veilige sfeer creëren waarin iedereen zich vrij voelt om te vertellen waar ze tegenaan lopen. Hoe doe je dat en hoe neem je daar ook de teamleider in mee? Martine Vecht legt uit hoe je ‘psychologische veiligheid’ creëert en waarom dat zo belangrijk is voor het realiseren van resultaten.

Doelgroep
Deze ochtend is bedoeld voor organizers die werken in de zakelijke markt als begeleider en/of trainer.

Wie zijn de workshopleiders?
Karen Visser van New Broom begeleidt als teamtrainer slimmer werken mensen die met meer plezier productief willen zijn. Ze heeft goed leren kijken naar iemands werkstijl en context maakt altijd een een aanpak op maat. Haar favoriete slogan? ‘One size doesn’t fit all’.
Janny Brusselers richt zich met De Effectiviteitstrainer op kenniswerkers, zelfstandig ondernemers en kleine MKB’ers. Haar interesse gaat uit naar de dagelijkse uitdagingen rondom tijd, taken en techniek. Ze helpt haar klanten om zich te focussen op persoonlijke en zakelijke groei en ontwikkeling.
Martine Vecht helpt teams en individuen via martinevecht.nl met het verkrijgen van meer rust en overzicht, wat vaak vraagt om het doorbreken van patronen. Ze ontdekte dat gedragsverandering het beste beklijft als het team en de teamleider zich kwetsbaar op durven te stellen.

Organisatie en kosten
Deze online training vindt plaats op dinsdag 7 november van 09:00 tot circa ongeveer 12:30 uur via Zoom. De kosten: € 147,00 vrijgesteld van btw. Je betaalt van tevoren per IDEAL en ontvangt direct je bewijs van betaling. Er kunnen maximaal 20 deelnemers aan deze bijeenkomst deelnemen, dus meld je snel aan. Enkele weken van tevoren ontvang je een uitnodiging om jouw dilemma in te dienen en verdere informatie.

 

Datum en tijd:
07/11/2023: 09:00 - 12:30


Kosten:
€ 147,00 (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen