Opleidingen voor organizers

Ben jij nog zoekende in hoe je je klanten optimaal begeleidt? Of heb jij het idee dat het vaak meer geluk dan wijsheid is dat een opdracht slaagt? Start dan met jouw vervolgopleiding bij de School voor Organizing. Je krijgt de begeleiding veel beter in de vingers, straalt meer zelfvertrouwen uit en trekt daardoor gemakkelijker klanten aan.

Veel organizers werken intuïtief aan het behalen van hun doelen. Aftastend naar wat werkt voor de cliënt, aansluitend bij diens kwaliteiten en persoonlijkheid, op zoek naar de allerbeste tips en adviezen. Ze zijn goed bezig, maar toch hebben veel organizers het gevoel: ‘Ik doe maar wat’.

In onze opleidingen leer je wat wel en niet werkt en waarom, zodat je je klanten veel beter kunt helpen. Je leert resultaatgericht werken en krijgt meer grip op het proces. Je kennis en je kunde groeien: dat merken je klanten direct.

Voor wie?

Je bent een leergierige organizer die professionalisering belangrijk vindt. Je bent net gestart of al geruime tijd bezig, in welke niche is niet zo relevant. Je hebt klanten, misschien niet zoveel als je zou willen, maar wel zoveel dat je je leerervaringen kunt toetsen in de praktijk. Omgekeerd kun je vragen uit de praktijk ook meenemen naar de opleidingssituatie.

Wat te doen?

Volg losse trainingsdagen als je af en toe geïnspireerd wilt worden. Kies voor een ‘Blok’ als je je tijd en investering wilt spreiden. Wil je een gedegen opleiding volgen van 8 tot 12 lesdagen, bekijk dan de informatie over de leergangen. Je leert dan naast praktisch intuïtief ook theoretisch onderbouwd werken op Post-HBO niveau. Het complete overzicht van al onze activiteiten vind je in de Opleidingsgids 2020-2021.

Aanmelden

Twijfel je over wat bij je past of wil je graag een studieadvies? Neem gerust contact op, dan nemen we je vragen telefonisch door. Wil je gewoon eens sparren over je vak, maak dan gebruik van een individuele coachingssessie.

Liever eerst advies? Laat hier je gegevens achter.

Opleidingen voor organizers

Wil jij het vak van organizer serieus beoefenen? Oriënteer je dan op onze vierdaagse opleidingen. De trainingen in Blok A zijn toegankelijk voor iedereen. Ook wanneer je uit hoofde van een ander beroep mensen begeleidt en daar vaardiger in wil worden, is deze reeks van vier dagen erg interessant. We besteden in dit blok veel aandacht aan analytische vaardigheden en communicatie. Je leert professioneel organiseren. De vier trainingsdagen in 2021 kosten samen € 1375,- (vrijgesteld van btw). Dat is inclusief alle materialen, toegang tot de online leeromgeving en lunch- en locatiekosten, maar exclusief de literatuur. Schrijf je je in voor Blok A en doe je dit vóór 1 december 2020, dan ontvang je € 75,- korting. Bekijk hier de inhoud en de voordelen van Blok A.

Voor de trainingsdagen uit Blok B is het handig dat je al wat ervaring hebt als organizer. Hier ligt de nadruk op resultaatgericht werken en het begeleiden van gedragsverandering. Ook dit blok bestaat uit vier trainingsdagen. Je sluit af met een practicum als je ze allemaal volgt. Samen met blok A vormt dit de Leergang Professional Organizer Niveau B; na afloop ontvang je een diploma. Je leest hier meer over Blok B, maar je kunt ook de Opleidingsgids downloaden.

Ook als praktische doener moet je kunnen begeleiden zonder het over te nemen. Aan coachingsvaardigheden besteden we daarom aandacht in Blok C. Ook leer je hoe je kunt interveniëren bij stress. Blok C verzorgen we aansluitend op Blok B bij voldoende belangstelling. Samen met Blok A en B vormt Blok C de geaccrediteerde Post-HBO Leergang Senior Professional Organizer.

Blok A

Contact maken en het vertrouwen winnen zijn voorwaarden voor een geslaagde samenwerking. In dit blok wordt veel aandacht besteed aan gesprekstechnieken en het analyseren van de problematiek van de klant. Het eerstvolgende blok begint in januari 2021.

Blok B

Plannen, prioriteren, impulsbeheersing, de tijd managen: allemaal competenties die helpen bij het organiseren van je leven. Interventies leiden echter alleen tot duurzame effecten als je in staat bent om aan te sluiten bij de persoon van de klant, begrijpt hoe mensen leren en regie durft te nemen.

Blok C

Hoewel veel klanten zeggen te willen veranderen, komen ze tijdens het keuzeproces voor lastig beslissingen te staan. Ambivalentie en weerstand zijn dan ook belangrijk thema’s in dit blok. Ook kom je overtuigingen, opvattingen en normen tegen die het doorbreken van patronen lastig maken. Een goede organizer bewaakt de balans tussen praten en doen en schiet niet door in het coachen, maar kan wel enkele coachingstechnieken benutten. Wat de klant oproept bij jou komt ook ter sprake. Voor Blok C kun je dit jaar niet meer inschrijven, wel voor de losse modules.

‘Waardevolle investering.’

‘Ik kan dit echt elke professional organizer aanraden. Je leert zó ontzettend veel, krijgt veel meer bagage om je klanten goed te kunnen begeleiden.  Het is een waardevolle investering in mijn ontwikkeling als organizer, maar ook als mens.  De tijd en energie dubbel en dwars waard, wat mij betreft.’

Rosette Camps-Siebgens volgde de Leergang Senior Professional Organizer in 2015-2016.

LEES MEER ERVARINGEN >