Eind dit jaar gaat onze vaste en zeer gewaardeerde docent Ine Lamers met pensioen. Ine specialiseerde zich in klanten met ADHD en klanten met een autismespectrumstoornis en ontwikkelde meerdere trainingsdagen hierover in de reeks ‘Anders georganiseerd met…’. Nog één keer laat ze van zich horen in dit extra lange webinar voor organizers die met anders georganiseerden werken. Het onderwerp: een vol hoofd, over  mentale en zintuigelijke onder- en/of overprikkeling. 

Het regelen van alledaagse, praktische zaken kan moeizaam verlopen als je een aandachtsstoornis hebt, snel overprikkeld raakt wanneer er veel op je af komt of het overzicht verliest als er veel tegelijk gebeurt. Daarom doen mensen met AD(H)D of autisme – of een vermoeden daarvan – dikwijls een beroep op professionele hulp. Maar wat gebeurt er in het hoofd van mensen met deze diagnose?

Een vol hoofd

Tijdens deze ochtend bespreekt Ine hoe de overgevoeligheid of ondergevoeligheid voor prikkels het dagelijks functioneren beïnvloedt en welke moeilijkheden anders georganiseerde klanten hierdoor ondervinden bij het indelen van hun tijd en het uitvoeren van taken. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, loop je het risico dat je klant tijdens een organizing sessie overprikkeld raakt. Hij of zij overziet het niet meer en jullie raken beiden gedemotiveerd en gedesillusioneerd. Kortom: bij klanten met ‘een vol hoofd’ vraagt dit om een andere benadering en andere technieken dan bij je gewone klanten.

Onderwerpen

Tijdens dit webinar leer je

  • Welke vier types je kunt onderscheiden als het gaat om prikkelverwerking;
  • Wat de rol is van dopamine bij het al dan niet in actie kunnen komen;
  • Wat het gevolg is als je heel gevoelig bent voor prikkels of juist weinig ‘meekrijgt’ van je omgeving;
  • Hoe jij als organizer je klant kunt helpen hiermee om te gaan;
  • Wat uitstelgedrag en onderprikkeling met elkaar te maken hebben;
  • Hoe je je anders georganiseerde klanten leert om voor zichzelf te zorgen.

Wil je weten wat er in het hoofd van je klant omgaat? Wil je leren wat je beter niet kunt doen en wat juist wel als je anders georganiseerden gaat begeleiden? Zet dit extra lange en interactieve webinar dan zeker in je agenda.

Over de trainer

Ine Lamers is ergotherapeut en professional organizer. Vanuit haar bedrijf StructuurPraktijk begeleidt ze mensen die behoefte hebben aan meer structuur in leven en werken. Ine is ADD en Hoarding specialist en Master Register Professional Organizer®. Ze ontving van de gemeente Arnhem een innovatiebudget voor het opzetten van Skype groepen voor mensen met ADHD en Autisme. Voor de School voor Organizing heeft ze verschillende trainingsdagen ontwikkeld en gegeven over het werken met ‘anders georganiseerde’ klanten. Deelnemers waren zonder uitzondering lovend over haar vakkennis en wijze van doceren

Organisatie en kosten

Dit webinar vindt plaats op vrijdag 25 oktober van 09:00 tot ongeveer 11:30 uur via Zoom. De kosten: €47,00 vrijgesteld van btw. Je betaalt van tevoren per IDEAL en ontvangt direct je bewijs van betaling. Ongeveer een week van tevoren ontvang je een link om je bij webinartool Zoom te registreren en verdere informatie. Let op: vanwege de duur en de interactiviteit wordt dit webinar niet opgenomen.

Datum en tijd:
25/10/2024: 09:00 - 11:30


Kosten:
47,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen