Trainer: Josanne de Graaf

Vaardigheden als plannen en organiseren vallen onder de hogere controlefuncties van je hersenen. Dankzij deze vaardigheden kun je de goede dingen op het goede moment te doen. De term ‘executieve functies’ wordt gebruikt voor een theoretisch model waarmee je dit type functioneren in kaart brengt.

Ieder individu beschikt over een unieke combinatie van executieve functies. Wanneer het organiseren van tijd, taken, informatie, spullen of papieren extra moeilijk gaat, is er dikwijls sprake van een of meer zwakke executieve functies. Met sterke executieve functies kun je de zwakkere compenseren. Voor organizers biedt dit theoretische model dus belangrijke aanknopingspunten bij de begeleiding.

Tijdens deze trainingsdag maak je kennis met twaalf executieve functies en gebruik je ze om inzicht te krijgen in de problematiek van de klant. Je ontdekt hoe je aanpassingen aan de taak, de omgeving of de persoon maakt om het functioneren van je klant te helpen verbeteren en gaat naar huis met een handige set werkbladen. Vast een voorproefje? Volg dit gratis webinar op donderdagochtend 19 augustus.

Opleidingsdoelen

  • Kan op maat werkvormen ontwikkelen om zwakke executieve functies te verbeteren
  • Kan een begeleidingsplan opstellen en uitvoeren, rekening houdend met de eigen expertise en grenzen als professional organizer en als mens
  • Legt indien nodig en in overleg met de klant constructieve contacten met betrokken personen, relaties en /of ( andere ) hulpverleners.

Wat deelnemers zeggen

  • ‘Heel goed van toepassing op mijn werk. Ook fijn om hier met andere organizers mee bezig te zijn. Weer iets belangrijks toegevoegd aan mijn bagage als PO!’
  • ‘Erg bruikbaar model. Leuke en inspirerende dag.’

Aanbevolen literatuur
Slim maar… versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie)
Hogrefe Uitgevers BV, 2016
Prijs € 25,00. Aantal pagina’s: 309.

Kosten
De kosten voor deze dag zijn € 450,- (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief lunch- en locatiekosten, materialen en het gebruik van onze online leeromgeving, exclusief het boek.

Datum en tijd:
25/09/2024: 09:30 - 17:00

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
€ 450,- (btw-vrij). Literatuur schaf je zelf aan.


Literatuur:
Slim maar... versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie) Hogrefe Uitgevers BV, 2016. Prijs € 25,-.