batterij opladenWe weten al veel over stress, maar burn-outs voorkomen lijkt soms meer toeval dan wijsheid. Het is lastig om op tijd in te grijpen, terwijl je het achteraf had kunnen zien aankomen. De kunst is om aan zelfzorg te doen voor het te laat is. Daar gaat dit webinar over.

Je kunt dit webinar volgen om zelf proactief in actie te kunnen komen, omdat je voelt dat je ‘op het randje’ bent. Of om beter te kunnen beoordelen wanneer je zorgen over een ander terecht zijn. Heel belangrijk, want mensen die dichtbij staan kunnen uitval helpen voorkomen.

In Nederland ligt het percentage werknemers dat werkdruk ervaart al jaren rond de 30 procent. Met name jonge, hoogopgeleide vrouwen tussen de 18 en 34 jaar raken vaker opgebrand. Ook onder zelfstandig ondernemers komen regelmatig burn-outs voor. En dan hebben we het alleen nog maar over de werkende bevolking.

Uitputting

De term burn-out wordt al snel in de mond genomen, en zeker niet altijd terecht. Mensen zijn namelijk prima toegerust om met kortdurende stress om te gaan. Langdurige stress is echter moeilijker te hanteren en put je reserves uit. Dat kan leiden tot langdurig verzuim en nog zorgelijker: vaak een permanente terugval in (mentale) belastbaarheid.

Eigenregie

Maar wanneer zit je in die gevarenzone? Wanneer zijn stressklachten nou echt een probleem, en moet je er iets aan doen? Als je gestrest bent ben je zelf in elk geval niet meer goed in staat de risico’s te onderkennen. Hoe ernstiger je klachten, hoe minder goed je brein functioneert. Daardoor blijf je maar denken dat het allemaal wel los zal lopen of dat je tijdens die vakantie wel bij zult slapen. Het is dus belangrijk om er op tijd bij te zijn, want burn-outpreventie slaagt het beste als je nog niet ‘op het randje’ bent.

Burn-outpreventie

In dit webinar leer je wat er gebeurt bij stress en wanneer er alarmbellen af moeten gaan. Je krijgt een paar eenvoudige instrumenten waarmee je klachten in kaart kunt brengen. Ook leer je hoe je preventief in kunt grijpen, zodat je beter in balans blijft en uitval kunt voorkomen. Je kunt dit webinar volgen om er zelf iets van te leren, of om beter te beoordelen wanneer je zorgen over een ander terecht zijn. Heel belangrijk, want mensen die dichtbij staan hebben een belangrijke rol in burn-outpreventie.

Over de workshopleider

Martine Vecht begeleidt al jaren mensen die bang zijn om burn-out te raken. Eerst alleen als professional organizer, maar sinds kort ook als arbeids- en organisatiepsycholoog. Op een praktische manier helpt ze mensen aan meer grip op tijd en taken.

Inschrijven voor Op het randje – Grip op stress

Dit webinar is geschikt voor een brede doelgroep. Mensen die bang zijn om burn-out te raken. En mensen die beter in staat willen zijn om te signaleren wanneer het mis gaat bij een ander, en dan willen kunnen adviseren. Wil je echt de diepte in of volg je liever een bijeenkomst op locatie, bekijk dan de trainingsdag ‘Als je klant uit balans is’ op 1 oktober 2024.

Het webinar vindt online plaats via Zoom op maandagochtend 3 juni van 10:00 tot 11:30 uur. De kosten: € 25,00 (vrijgesteld van btw). Je betaalt van tevoren per IDEAL en kunt direct je btw-factuur downloaden. Verhinderd? Schrijf je dan toch in en ontvang de opname en de hand-out achteraf.

Datum en tijd:
03/06/2024: 10:00 - 11:30


Kosten:
25,- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen