Martine-rondTrainer: Martine Vecht

Tijdens dag 1 van de opleiding ‘Van aanpak tot afronding‘ leggen we de basis voor een methodische aanpak. Je maakt kennis met meerdere testen die jou in de intake veel inzicht geven in de hulpvraag van je klant en je helpen doelen te formuleren. Met de Clutter Quality of Life Scale bespreek je bijvoorbeeld wat de invloed van rommel is op de kwaliteit van leven. Met de test Executieve functies kun je in kaart brengen welke aspecten van doelgericht sterk, en welke zwak zijn. Ook gebruik we de leerstijlen van Kolb om een indruk te krijgen van je eigen voorkeursleerstijl en die van je klant.

Het afnemen van testen scheelt veel tijd en maakt een professionele indruk. Daarnaast helpt het opstellen van een probleemanalyse (wat is er aan de hand) je bij het in kaart brengen van de organizing,- leer- en gedragsdoelen (wat gaan we er aan de doen). In de middag (of op een ander moment naar keuze) neem je deze testen in twee- of drietallen bij elkaar af en bespreek je de uitkomsten.

Wat deelnemers zeggen over dag 1 van deze opleiding

  • ‘Interessant. Ik was huiverig voor testen, nu heb ik de vragenlijst voor executieve functies in mijn intakemap zitten.’
  • ‘Fijne ochtend. Heerlijk om de hersenen weer aan het werk te zetten.’
  • ‘Er werd heel goed gebruik gemaakt van alle technische snufjes die Zoom te bieden heeft. Hierdoor was het toch een interactief programma. Knap gedaan.’
  • Een hele mooie start van een meerdaagse opleiding waar ik echt energie van kreeg. Ben benieuwd naar het vervolg.
  • Nuttig, voor mij helemaal nieuw om testen in te zetten voor mijn trajecten, interessant onderwerp.

Literatuuropgave

Slim maar… versterk je executieve functies en vergroot je succes! (volwasseneneditie) Hogrefe Uitgevers BV, 2016
Help! Ik ga coachen – M. Lingsma & A. Boers, Multi Media Coach BV, 2009

Geïnteresseerd geraakt?

Dit is dag 1 uit een reeks van vijf dagen die deels online is en deels op een fysieke locatie bij Aristozalen in Utrecht Lunetten. Heb je interesse in deze opleiding, bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

In de vijfdaagse opleiding ‘Van aanpak tot afronding – Instrumenten en technieken van de professional organizer’ krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt om maatwerk te leveren. Je leert een gefundeerd plan van aanpak maken en passende werk- en begeleidingsvormen kiezen. Dat maakt jou krachtiger en effectiever als organizer.

Datum en tijd:
01/02/2024: 09:30 - 17:00


Kosten:
€ 1595,- vrijgesteld van btw. Vijfdaagse opleiding.


Literatuur:
Zie opleidingspagina