Vakopleiding

De School voor Organizing biedt een erkende Post-HBO registeropleiding voor organizers. Dat betekent dat onze trainingen aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Schrijf je in als…

  • je resultaatgericht wilt begeleiden met respect voor je klant en inzicht in zijn vraag.
  • je praktische tips en technieken zoekt om gedragsverandering te faciliteren.
  • je wilt weten wat je kunt doen als het proces stagneert.
  • je affiniteit hebt met coaching, maar ook actief aan de slag wilt gaan.

Start met de reeks Professioneel organizen (Blok A) als vervolg op de basiscursus om het vak echt in de vingers te krijgen en in woord en daad de professional te zijn. Volg de vierdaagse Professional Begeleiden (Blok B) als je naast praktisch intuïtief ook theoretisch onderbouwd wilt werken. Kies voor de complete Leergang Senior Professional Organizer (Blok A, B en C inclusief diploma) als je coachingsvaardigheden wilt toevoegen aan je competenties en op Post-HBO niveau wilt werken. Laat je inlichten over de leergang Complexe Casuïstiek als je al wat meer ervaren bent en wilt werken met mensen met een beperking op het vlak van organizen. Of stel je eigen Keuzeblok samen en maak een lesprogramma op maat.

Download de Opleidingsgids 2019-2020 om alle opties overzichtelijk bij elkaar te zien. Voor data kijk in de agenda. Ben je nog niet toe aan een complete opleiding? Ook los zijn onze trainingsdagen heel inspirerend. Heb je specifieke vragen of wil je even sparren? Stuur een mail of maak een afspraak voor coaching.

Echt aan de studie

boektitelBij alle trainingen ontvang je een digitale reader en vaak is er ook een literatuuropgave. Verder maak je vooraf een voorbereidingsopdracht, lever je achteraf een verwerkingsopdracht in en schrijf je je eigen reflectieverslag. Veel werk, maar zo borgen we het leerproces.  Juist over deze aanpak zijn onze deelnemers erg enthousiast en ervaren ze echt aan de studie te zijn.

Gedurende de opleiding stel je als je wilt een portfolio samen. Hierin leg je je ontwikkeling op de verschillende competenties vast. Het portfolio heb je nodig als je opgaat voor een van de diploma’s.

Blended learning

Vanaf 2020 vind je al het materiaal, voorbeeldcasussen en extra oefeningen in de online leeromgeving. Ook kun je hier van gedachten wisselen met de trainer en opdrachten uploaden voor feedback. Zo raak je gemotiveerd om met de stof aan de slag te gaan en weet je zeker dat je de essentie te pakken hebt.

Sfeervolle trainingslocatie

VolksUinTuinDe meeste trainingsdagen vinden plaats bij de Volksuniversiteit Utrecht, op vijftien minuten lopen van het Centraal Station.

De locatie is gekozen vanwege zijn goede faciliteiten en de sfeervolle binnentuin. De Volksuniversiteit Utrecht is gevestigd in de binnenstad aan de Nieuwegracht 41. Trainingstijden zijn van 9:30 – 17:00 uur.

Ervaringen oud-deelnemers

‘Zekerder’

‘Mijn uitstraling is zekerder geworden. Ik sta meer voor wie ik ben en wat ik doe.’

Francien van Rijt volgde de leergang in 2017-2018.

‘Meer bagage’

‘Ik kan dit echt elke professional organizer aanraden. Mijn ervaring tot nu toe: ik leer zó ontzettend veel. Je krijgt veel meer bagage om je klanten goed te kunnen begeleiden.  Het is een waardevolle investering in mijn ontwikkeling als organizer, maar ook als mens.  De investering dubbel en dwars waard, wat mij betreft.’

Rosette Camps-Siebgens volgde de leergang in 2015-2016.

‘Fijne club collega-studenten’

De leergang kwam voor mij precies op het moment dat ik behoefte had aan verdieping. Niet zozeer op het vlak van het organizen zelf, maar juist de niet-praktische kant ervan: het professioneel begeleiden van gedragsveranderingsprocessen.
En daar beantwoordt de leergang aan: theorieën, tools, tips, technieken, inzichten, leerzame en inspirerende lesdagen en een fijne club collega-studenten.’

Judith Bolder volgde de leergang in 2012-2013.