Intern organizer worden

opleiding senior professional organizer

Trainingen

webinars voor ondernemers

Webinars

professionals verder professionaliseren

Sparren

Vakopleiding

Wil jij je verder ontwikkelen als organizer? Oriënteer je dan op onze vierdaagse vakopleidingen. De trainingen in Blok A zijn toegankelijk voor iedereen. Ook wanneer je uit hoofde van een ander beroep mensen begeleidt en daar vaardiger in wil worden, is deze reeks van vier dagen erg interessant. We besteden in dit blok veel aandacht aan het analyseren van de hulpvraag en communicatie. Je leert professioneel organiseren.

Blok B
Voor Blok B is het handig dat je al wat ervaring hebt als organizer. Hier ligt de nadruk op resultaatgericht werken en het begeleiden van gedragsverandering. Ook dit blok bestaat uit vier trainingsdagen, die je afsluit met een practicum. Samen met Blok A vormt Blok B de Leergang Professional Organizer Niveau B; na afloop ontvang je een diploma. Dit diploma kun je inbrengen als je als Master Register Professional Organizer erkend wilt worden door de NBPO.

Blok C
Als organizer krijg je te maken met moeilijke situaties. Jouw cliënten kunnen worstelen met allerlei levensvragen en je ontmoet ze wellicht op een kwetsbaar moment. Hoe begeleid je ze bij praktische vraagstukken zonder op de stoel van de therapeut te gaan zitten? Dat komt aan de orde in Blok C. We besteden aandacht aan coachingsvaardigheden, stressklachten en psychologische mechanismen tijdens de begeleiding, zoals projectie en overdracht. Samen met Blok A en B vormt Blok C de Leergang Senior Professional Organizer.

Post-HBO
Senior Professional Organizers hebben Post-HBO-niveauDe Leergang Senior Professional Organizer is geaccrediteerd door de Stichting Post-HBO Nederland. Dat betekent dat onze opleiding aan hoge kwaliteitseisen voldoet. We evalueren onze werkwijze met een onafhankelijk Adviescommissie, en moeten na elke leergang aantonen hoe we de kwaliteit hebben bewaakt of verbeterd.

Wachtlijst
Heb je interesse in een of meer blokken en wil je geïnformeerd worden wanneer de inschrijving opent? Schrijf je dan in voor de wachtlijst, dan informeren we als er een nieuwe reeks dagen start. Je kunt alvast de Opleidingsgids van 2020-2021 bekijken om een indruk te krijgen van de inhoud. Maar let op: de opleiding wordt herzien en de prijzen dateren uit de periode dat de School voor Organizing nog btw-plichtig was. Je kunt aan deze gids dus geen rechten ontlenen.

Andere mogelijkheden
Ook los zijn onze vakdagen en themadagen heel inspirerend. Heb je specifieke vragen of wil je even sparren? Stuur een mail of maak een afspraak voor een sparsessie.

Zet me als belangstellende op de wachtlijst

Sfeervolle trainingslocatie

VolksUinTuinDe meeste trainingsdagen vinden plaats bij de Volksuniversiteit Utrecht, op vijftien minuten lopen van het Centraal Station.

De locatie is gekozen vanwege zijn goede faciliteiten en de sfeervolle binnentuin. De Volksuniversiteit Utrecht is gevestigd in de binnenstad aan de Nieuwegracht 41. Trainingstijden zijn van 9:30 – 17:00 uur.

Ervaringen oud-deelnemers

‘Zekerder’

‘Mijn uitstraling is zekerder geworden. Ik sta meer voor wie ik ben en wat ik doe.’

Francien van Rijt volgde de leergang in 2017-2018.

‘Meer bagage’

‘Ik kan dit echt elke professional organizer aanraden. Mijn ervaring tot nu toe: ik leer zó ontzettend veel. Je krijgt veel meer bagage om je klanten goed te kunnen begeleiden.  Het is een waardevolle investering in mijn ontwikkeling als organizer, maar ook als mens.  De investering dubbel en dwars waard, wat mij betreft.’

Rosette Camps-Siebgens volgde de leergang in 2015-2016.

‘Fijne club collega-studenten’

De leergang kwam voor mij precies op het moment dat ik behoefte had aan verdieping. Niet zozeer op het vlak van het organizen zelf, maar juist de niet-praktische kant ervan: het professioneel begeleiden van gedragsveranderingsprocessen.
En daar beantwoordt de leergang aan: theorieën, tools, tips, technieken, inzichten, leerzame en inspirerende lesdagen en een fijne club collega-studenten.’

Judith Bolder volgde de leergang in 2012-2013.