Trainer: Martine Vecht

In onze cultuur staat hard werken hoog in aanzien. We leven in een welvaartsstaat, een 24-uurs maatschappij. Door de moderne technologie zijn we altijd en overal bereikbaar. De relatie tussen werk en privé is hierdoor voorgoed veranderd. We kennen het allemaal en kunnen ons daarom goed inleven in de uitdagingen waar onze klanten voor staan. Soms gaat dat mis. Als je klant uit balans is kun je helpen om erger te voorkomen.  

Met stress is niks mis. Dankzij een uitgekiend stress – systeem kunnen we bergen werk verzetten. Dat functioneert optimaal bij een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Klanten van organizers zijn die balans dikwijls kwijt : soms zonder dat ze het zelf weten. Als organizer heb je dan een signalerende functie. Spannend, want wie ben jij om je klant te adviseren? Business organizers kunnen zelfs een stapje verder gaan en burn-outpreventie in hun begeleiding opnemen. Een dankbare taak waar de leidinggevende vaak niet aan toe komt.

Tijdens deze trainingsdag maak je kennis met het ACCESS-protocol. Je leert wanneer er sprake is van normale en wanneer van ontwrichtende stress en kunt de oorzaken analyseren. Je maakt kennis met verschillende werkvormen om je klant te helpen zijn energie te managen, hulpbronnen te activeren, grenzen aan te geven en in balans te blijven. Zo ondersteun je hem of haar in het ontwikkelen van een actieve copingstijl.

Opleidingsdoelen

  • kent de fysiologische en psychologische achtergrond van overspanning of burn-out
  • kan de verschillende copingstrategieën herkennen
  • kan taakeisen, hulpbronnen en herstelmogelijkheden met zijn of haar klant in kaart brengen
  • is in staat om een eenvoudig plan van aanpak op te stellen ter preventie van overspannenheid of burn-out, gebaseerd op het ACCESS-protocol
  • kan adviezen geven aan individuen en organisaties om burn-out te voorkomen

Kosten
De kosten voor deze module zijn € 450- (vrijgesteld van btw), inclusief online leeromgeving. De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) heeft deze trainingsdag gewaardeerd op 4 PE-punten.

Datum en tijd:
01/10/2024: 09:30 - 17:00

Locatie:
Aristozalen
Brennerbaan 150
Utrecht


Kosten:
€ 450- (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen