Ben je werkzaam als professional organizer en/of draag je duurzaamheid een warm hart toe? Wil je je kennis en vaardigheden als verbreden en je verdiepen in het thema duurzaamheid? Volg dan dit interactieve webinar met Gera van den Berg, de oprichtster van  Heerlijk Minimaliseren, en leer organiseren met het oog op de toekomst.

Spullen staan met stip op nummer één als het gaat om de negatieve impact op milieu en klimaat, schrijft Babette Porcelijn in De Verborgen Impact (2017). We consumeren te veel en onze huizen staan vol met overbodige spullen. Daar worden we bepaald niet gelukkig van. Bijna allemaal hebben we een te grote “voetafdruk” en daarmee putten we de aarde uit.

Impact maken

In jouw praktijk kom je dagelijks in aanraking met mensen wiens overvolle huis hen tot last is geworden. Wil jij een impact maken en niet alleen helpen opruimen, maar ook alternatieven aanreiken om toekomstbestendiger en ‘heerlijker’ te leven? Volg dan dit inspirerende webinar.

Wat gaan we doen?

Tijdens dit webinar duiken we dieper in de achterliggende theorie en feiten omtrent spullen, (eigen) consumeergedrag en duurzaamheid. Dit doen we aan de hand van interactieve werkvormen. Je krijgt praktische tips die je kunt gebruiken om je klanten te helpen ontspullen. Ook legt Gera je de Op-Orde!-methode van Heerlijk Minimaliseren uit. Hierbij draait het om ‘Eerst minimaliseren en dan pas organiseren’.

Wie is Gera?

Gera van den Berg is moeder van vijf kinderen en was ruim 22 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Zo’n 10 jaar geleden ontdekte ze de voordelen van een meer minimalistische levensstijl. Ze wilde loskomen van het eindeloos consumeren. Inmiddels is Gera duurzaamheidsadviseur en minimaliseer-expert voor organisaties en particulieren. Vanuit haar onderneming Heerlijk Minimaliseren inspireert ze anderen om te leven met minder onnodige spullen. Ook schreef ze Op Orde! Minimaliseren in het gezin.

Organisatie en kosten
Deze ondernemersochtend vindt plaats op vrijdag 13 september van 10:00 tot ongeveer 11:30 uur via Zoom. De kosten: € 25,00 vrijgesteld van btw. Je betaalt van tevoren per IDEAL en ontvangt direct je bewijs van betaling. Ongeveer een week van tevoren ontvang je een link om je bij webinartool Zoom te registreren en verdere informatie.

 

Datum en tijd:
13/09/2024: 10:00 - 11:30


Kosten:
€ 25,00 (vrijgesteld van btw)


Literatuur:
geen