Door Martine Vecht

Wat een feestje. Deze week kregen vijf collega’s hun diploma senior professional organizer. Als opleider mag ik de ‘werkstukken’ lezen waarmee ze aantonen bekwaam te zijn in hun vak. Dat zijn verhalen over gespreksvoering, eigenaarschap en regie nemen. De mooiste deel ik hier graag .

Gesprekken voeren, dat kan toch iedereen? Ja natuurlijk, en toch zijn er grote verschillen tussen geschoolde en niet-geschoolde mensen. Toeschouwers pikken de geoefende hulpverleners er met gemak uit. Goed dus dat je bij de School voor Organizing geschoold wordt in gespreksvoering! Je gaat oefenen op iedereen die er voorhanden is, en dan – kippenvel – zegt je eigen kind: ‘Mama, ik voel me nu echt begrepen.’

Als organizer kom je om mensen te helpen, maar niet iedereen wil geholpen worden. Sommige klanten zitten vast in hun eigen verhaal en zien jou als de reddende engel. Jij zwoegt en de klant zwelgt, klaagt of vlucht. De opleiding is een spiegel: je besluit zélf eigenaarschap te nemen en te kiezen voor klanten waar je wél energie van krijgt.

Je draagt fluwelen handschoenen, maar hart en hoofd weten: het is tijd om grenzen te stellen. Maar hoe dan? Je leert regie te nemen op een tactvolle manier en gaat sturen op resultaten met een begeleidingsplan. ‘Waarom ken ik jou niet?’ roept een WMO-consulent stomverbaasd uit als ze hoort en ziet wat je voor elkaar krijgt. Prompt krijg je nieuwe opdrachten!

Afgestudeerde Senior Professional Organizers 2023Een paar kleine grote succesverhalen uit de tientallen die de deelnemers met ons delen. De gezamenlijke oogst is de toegenomen professionaliteit van ieder, waar wij allen van profiteren omdat elke geweldige organizer ons beroep in aanzien omhoog stuwt. Supergoed gedaan Annet Wortelboer, Evelien Tielen, Mirjam Borghuis, Ria Stikkelman en Suzanne de Kadt!

Raak jij ook in vuur en vlam van deze voorbeelden, ga jij ‘aan’ van leren, ben je dol op sparren met collega’s of weet jij diep van binnen dat er meer in zit? Dan nodig ik je van harte uit om in te stappen in een van onze opleidingen. Als je serieus aan de slag gaat, is het je investering dubbel en dwars waard: dat tonen deze verhalen wel aan. Aan het begin van 2024 starten er drie nieuwe opleidingen:

‘Aan de slag met je klant – Bouwstenen voor een succesvol organizing traject’. Dit blok van vijf dagen is het vervolg op de basisopleiding. Je leert hoe je de regie kan nemen zonder bazig te zijn en zonder het over te nemen van je klant. We starten op 10 januari 2024 en voor snelle beslissers is er nog plek.

Opleiding tot Business organizer. Wil jij met meer zelfvertrouwen op de zakelijke markt aan de slag: als zelfstandige of in het bedrijf waar je in loondienst bent? Oriënteer je dan op deze leuke en lekker praktische opleiding die op 25 januari start; er zijn nog enkele plekken.

In ‘Van aanpak tot afronding – Instrumenten en technieken van de professional organizer’ leer je een gefundeerd plan van aanpak maken en passende werk- en begeleidingsvormen kiezen. Dit is het vervolg op ‘Aan de slag met je klant’ en deze reeks start op 1 februari 2024.

Alle andere activiteiten en nieuwe data vind je in de agenda, hier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.