Ine Lamers - trainer 'Anders georganiseerd met ASS'Trainer: Ine Lamers

Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) – of een vermoeden daarvan- zijn vaak nauwkeurig, doen punctueel wat ze beloofd hebben en houden van duidelijkheid. Dit zijn waardevolle eigenschappen. Tegelijkertijd kunnen zij ook flink last hebben van het autisme. Want wat als taken niet zo duidelijk zijn, of als er zoveel details zijn dat het hoofd overloopt? Door hun andere manier van informatieverwerking zijn alledaagse, praktische zaken soms lastig te regelen en vraagt communicatie extra inspanning. Dan is er behoefte aan structuur, vaste routines en ondersteuning. 

Mensen met autisme doen regelmatig een beroep op professionele hulp bij het organiseren van hun leven. Maar wat vraagt dat van jou? Tijdens deze trainingsdag gaan we in op het professioneel organiseren met deze ‘anders georganiseerden’, zowel in de particuliere als in de zakelijke markt. Door samen te oefenen met verschillende casussen verdiep je je kennis en je vaardigheden.

Wat gaan we doen? Je maakt kennis met de manier waarop mensen met autisme (met een normale of hoge intelligentie) de wereld ervaren en welke problemen zij tegen komen bij het organiseren van hun leven. Je ontdekt hoe je in je communicatie en benadering kunt aansluiten bij de specifieke behoeften van je klant met autisme. En je leert welke methoden je kunt inzetten in het organizing proces om het functioneren van je klant thuis en op het werk te helpen verbeteren.

Na de training ‘Anders georganiseerd met ASS’ kun je

  • de belangrijkste uitdagingen van volwassenen met autisme in het dagelijks leven benoemen en dit herleiden tot het verschil in informatieverwerking;
  • een begeleidingsplan opstellen en uitvoeren, rekening houdend met je eigen expertise en grenzen als professional organizer en als mens;
  • door jouw manier van communiceren en inzet van juiste werkvormen voldoen aan de behoeften van de cliënt;
  • indien nodig en in overleg met je klant constructieve contacten leggen met betrokken personen, relaties en/of (andere) hulpverleners.

Aanbevolen literatuur
Meer rust en minder stress bij autisme. Een praktisch stappenplan voor volwassenen met ASS.
Hogrefe Uitgevers BV, 2014. Prijs € 25,00. Aantal pagina’s 175.

Kosten
Deze training is spiksplinternieuw en daarom geldt een pilottarief van € 250,- excl. 21% btw. Dit is inclusief lunch en de reader.  De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) waardeert trainingsdagen van de School voor Organizing op 4 PE-punten.

Inmiddels is de training vol en kun je niet meer inschrijven. Houd onze agenda in de gaten voor een nieuwe reeks van ‘Anders georganiseerd met…’ die start in januari 2020.

Datum en tijd:
27/09/2019: 09:30 - 17:00

Locatie:
Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht


Kosten:
€ 250,- excl. 21% btw en literatuur, inclusief lunch en overige materialen


Literatuur:
Meer rust en minder stress bij autisme.